Två poäng efter sudden-drama

15 december 2017 21:29

Jens Jakos avgörande i de sista sekunderna av förlängningen gav Gnaget bonuspoängen i den jämna matchen mot IK Pantern.


Gästande Pantern inledde fredagsmatchen på Hovet bäst. Bortalaget gav inte AIK mycket utrymme och Gnaget hade svårt att få tag i pucken.

Därför kom 1–0 genom Joakim Lilliehöök som en blixt från klar himmel. Erik Nyström åkte förbi sin markering på kanten och hittade till #3 som gav ett två-mot-ett-läge. Istället för att passa såg han sin chans och med ett rappt handledsskott gav han hemmalaget ledningen med sitt första mål för klubben. En inte allt för rättvist ledning.

Idrottspsykologi är ibland enkelt. Vid vissa tillfällen är det bara ett mål som krävs för att lyfta spelet. AIK tog över taktpinnen och hade även möjligheter att göra 2–0.

Gnaget var i jakt på att utöka ledningen i den andra perioden och kom ut med bättre fart. Men felpassningarna var för många – särskilt i avgörande lägena. Pantern var inte heller ofarliga och hade chanser till en kvittering.

Brister i markeringsspelet framför Linus Lundin i mål hade mycket väl kunnat resultera i ett bortamål men puckarna ven strax utanför mål.
Trots ett kraftigt övertag i skottstatistiken var det få målchanser att rapportera om.

Pantern ryckte upp sig i den tredje perioden och både kvitterade och tog ledningen. Efter två Pantern-mål var det en del som hängde med huvudena men tack vare Alexander Deilerts kvittering i powerplay tog AIK matchen till förlängning. Väl där fick Gnaget ytterligare en chans i powerplay och den här gången var det Jens Jakobs som tog tag i det själv. #26 åkte in mot mål, drog ett par dragningar innan han lyckades hitta en lucka och segern var ett faktum.

Nästa match är borta mot Almtuna IS, den 20 december innan laget är tillbaka på Hovet, mot Tingsryds AIF