Matchuppdatering - J20 & J18

9 oktober 2017 12:00

I veckan som gick hade J20 och J18 ett antal matcher. J20 spelade under fredagskvällen hemma mot Västerås och på lördagsförmiddagen tog man emot Brynäs. J18 spelade även de hemma och mötte IFK Täby i torsdagskväll.


J20

AIK - Västerås 4-3 (1-1,1-0,2-2)

Halvvägs in i första perioden tog Västerås ledningen genom ett powerplay. AIK kvitterade dock tre minuter från slutet och kudne således gå till periodvila med 1–1.

I andra perioden tog så även AIK ledningen med 2-1. En ledning som som utöakdes i den tredje perioden ökades ledningen i boxplay (!) vilket följdes av ytterligare ett AIK-mål. Västers skulle dock komma tillbaka målmässigt och reducerade två gånger om. Gästerna tog även ut målvakten på slutet men lyckades aldrig sätta kvitteringspucken utan AIK höll undan och vann med 4-3.

Ass.tränare Emil Alengård:

– Vi kom ut med bra intensitet, precis som vi pratat om att vi vill göra. Däremot var det synd att Västerås fick göra mål i powerplay i första perioden. Vi grävde dock inte ner oss utan tuggade på med vårt spel och fick in ett mål strax innan perioden var över. Vi hade även bud på fler. Vi var lite ineffektiva i våra avslut, där behöver vi bli bättre. Sen äger vi matchen till stora delar, särskilt andra perioden.

– Vi har haft några matcher nu där vi tyvärr tappat ledningen i sista perioden men som tur är lyckades vi gå upp till 4-1 i sista perioden vilket gjorde att det då i alla fall kändes som en lättnad. Den var dock inte långvarig och Västerås reducerade nästan omgående. Att de även gjorde 4-3 en stund från slutet gjorde att det blev lite nerver med tanke på att vi just tappat ett par ledningar i slutet av matcherna. Där och då gällde det för oss ledare att stötta och påminna om att hålla upp vårt spel med mycket intensitet. Vi lyckades reda ut den stormen till slut vilket var riktigt skönt, säger Emil Alengård.

AIK - Brynäs IF 2-4 (1-0, 1-1, 0-3)

AIK tog ledningen en bit in i första perioden, trots många powerplay för Brynäs del lyckades man inte kvittera. På en utvisning som följde med in i andra perioden tog dock Brynäs tillvara på chansen och kvitterade omgående i periodens start. Minuten från slutet i den andra perioden återtog AIK ledningen vilket gjorde att AIK kunde gå in i periodvila med siffrorna 2-1 inför den sista perioden.

Den tredje perioden skulle dock bli stökig för AIK:s del. Det började med att Brynäs ett par minuter in satte kvitteringen till 2-2. Sen följde bl.a. Game Misconduct och lagstraff vilket gjorde att Brynäs i powerplay kunde sätta 2-3. Ytterligare ett mål skulle falla för Brynäs och när man satte 2-4 tre minuter före slutet var det spiken i kistan.

– Synd att vi inte kunde ta full pott denna helg. Vi spelade ändå bra mot Brynäs och det var små marginaler som gjorde att de vann. Det var vår ineffektivitet som straffade oss under matchens gång. Vi låg på hårt under matchen och hade även i denna match ledningen inför sista perioden. Att Brynäs kvitterade till 2-2 genom ett ganska billigt mål kändes tufft för vi hade spelat bra innan och hade bud på fler mål. Även de andra målen de gjorde i tredje perioden kändes rätt så enkla. Vi orkade inte repa oss. Matchen kunde lika gärna studsat vår väg. Men det är det ‘lilla sista’ som vi måste bli bättre på. Vi blev dock trötta i slutet av matchen då det var mycket utvisningar i första perioden, det straffade oss. Att vi även spelade match kvällen innan och sen denna förmiddagsmatch bidrog. Surt att vi denna helg bara lyckades ta 3 poäng när det mycket väl kunde blivit 6 poäng, säger Emil Alengård.

Nästa match för J20 är på fredag den 13 oktober då man möter Mora IK på bortaplan. Matchstart 19:00.

***

J18

AIK - IFK Täby HC 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

I första perioden tog Täby ledningen halvvägs in när gästerna utnyttjar ett powerplay.
Efter en mållös andraperiod tändes hoppet i den tredje när kvitteringen kom för AIK drygt tio min från slutet. Dessvärre återtog Täby ledningen när man två min från slutet än en gång utnyttjade ett powerplay och gjorde 1-2, vilket också blev matchens slutresultat.

Ass.tränare Johan Olsson:

– Vi kom inte ut som vi ville att vi skulle göra. Vi hade inte energin, engagemanget i de två första perioderna. Därav fick vi inte upp farten som vi vill spela med. Täby gjorde ett mål i powerplay som gjorde att vi hamnade i underläge och det blev krampaktigt därefter, mycket beroende på senaste tidens resultat.
– I tredje perioden spelade vi dock riktigt bra hockey med bra fart, bra energi och bra engagemang hos grabbarna. Spelet blev mycket rakare och Täby fick slå ut hela tiden från egen zon. Tyvärr tog vi en utvisning sent i perioden vilket gjorde att de än en gång fick göra mål i powerplay så det kändes lite surt efteråt. Vi vinner ändå skotten totalt med 40-25 till slut.

– En lärdom vi tar med oss från denna match är vi måste spela hockey i 60 minuter och att det inte räcker med en periods bra spel, säger Johan Olsson.

Nästa match för J18 är på torsdag den 12 oktober då man möter Nacka HK på bortaplan. Matchstart 19:30.