Förlust mot Frölunda i svängig match
Publicerad: 2013-10-08

AIK förlorade mot Frölunda med 3-5 i en svängig match. Hemmalaget började bäst och dominerade de första tio minuterna. Trots 2-0 ledning för AIK kunde göteborgarna vända matchen och vinna. Sista målet kom i tom hemmakasse. AIK:s målskyttar var Teemu Ramstedt, Brett Carson och Mark Hurtubise.

AIK inledde tisdagsmatchen som det bättre laget och fick redan efter 41 sekunder chansen att spela i numerärt överläge då Mattias Janmark blivit hakad i anfallszon. Frölunda som stod för motståndet för kvällen visade upp ett bra defensivt spel och kunde hålla tillbaka AIK tills återigen blivit fulltaliga. Perioden i sig var väldigt händelserik, flertal tacklingar och bra fart på skridskorna från bägge lagen, även om AIK var de som dominerade.

När matchuret stod på 6:07 stod Teemu Ramstedt för en riktig enmansshow då han tog sig förbi två frölundaspelare och iskallt satte pucken i krysset. Efter målet var det mycket AIK och bortalaget fick mest agera i försvarsposition. Efter 8:39 kom misstaget då Frölunda åkte på ett lagstraff efter att ha haft för många spelare på isen och minuten senare fick de ytterligare en tvåminutare, Christoffer Persson åkte då ut efter en crosschecking på Björn Melin framför eget mål. AIK utnyttjade sitt powerplay och Brett Carson stod för 2-0-målet efter 11:18.

När lite mer en halva perioden spelats blev det ett avbrott på grund utav problem med plexiglaset och detta kom till fördel för Frölunda som fick en chans att prata ihop sig, vilket även belönade sig direkt. Alexander Wennberg reducerade till 2-1 och strax därpå kom även kvitteringen till 2-2.

I andra perioden såg hemmalaget inte det samma ut. Frölunda var de som kom ut på isen med självförtroendet och satte direkt press mot AIK:s målvakt Alexander Hamberg. Richard Franzén bestämde sig för att ta en time out efter 5:31 spelade matchminuter och AIK tog då tillbaka ledningen genom Mark Hurtubise assisterad av Jonas Liwing och Derek Joslin.

Detta skulle inte hållas långvarigt, Frölunda svarade för en snabb kvittering och innan periodens slut kom även 3-4-målet.

Sista perioden var uddlös och inget utav lagen kunde riktigt ta för sig utav spelet. Hemmalaget kämpade för en kvittering, men lyckades inte ta sig ända fram. När det var lite mindre än två minuter kvar försökte AIK med ett sista desperat försök, att ta ut målvakten, men detta resulterade istället till att Frölunda kunde göra mål i öppen målbur.