Nedsläpp: "Vi är ett väldigt bra lag fem mot fem"

19 januari 2016 12:36

Onsdagskvällen bjuder på en allsvensk toppmatch med AIK som ett av lagen. Tabellfemman Oskarshamn står för motståndet nere i Småland och mötet är det fjärde och sista lagen emellan under grundserien.


Tabellen må halta något, men i kväll vänder serien för fjärde och sista gången för AIK:s del. Det innebär match mot premiärmotståndaren Oskarshamn och det på bortaplan. AIK har besegrat smålänningarna två gånger om på Hovet, men vid senaste besöket i Oskarshamn blev förlust med 2–5 sedan hemmalaget avgjort med tre mål i den tredje perioden.
– Vi har väl inte spelat så bra där nere, men det är inget man tänker på i kväll, säger AIK:s lagkapten Christian Sandberg.
– Vid det här laget känner man till motståndarna väl, men som vanligt har vi inget större fokus på dem utan i stället på att utveckla vårt eget spel.

Oskarshamn ligger för närvarande på femte plats i den allsvenska tabellen, tolv poäng efter AIK, och tappade i lördags värdefull mark i toppstriden efter bortaförlust mot serieledande Tingsryd. På hemmaplan har laget dock gått starkt under säsongen och på de fyra senaste matcherna i Oskarshamn har det blivit tre segrar.
– I slutändan är det alltid tre poäng som gäller, oavsett motstånd, men det är klart att det är kul och viktigt att vinna matcher mot andra lag som ligger högt upp i tabellen. Oskarshamn är ett bra lag och det kommer att bli en stentuff match. Det gäller att vi håller oss borta från utvisningsbåset i kväll. Jag tycker att vi generellt sett tar lite för många utvisningar och det straffar oss. Vi är ett väldigt bra lag fem mot fem och vi måste försöka hålla oss till det i stället för att vara en man mindre, avslutar Christian Sandberg.