Emelie Berggren: "Stark tro att vi kan gå vidare till semifinal"

12 mars 2018 16:09

Herrans inledde sitt slutspel i lördags med seger hemma mot Almtuna IS. Nu på onsdag är det dags för damerna som ställs i deras kvartsfinal mot Linköping i SM-slutspelet. – Vi går in i slutspelet med bra självförtroende, säger lagets huvudtränare, Emelie Berggren.


AIK Hockeys damer slutade 7:a i SDHL vilket innebär att laget får ta sig an tvåan Linköping. En repris av fjolårets kvartsfinalserie.

–  Vi är nöjda med lottningen. Förra året var vi ett nummer för små - det är vi inte i år. Jag tror inte det kommer skilja så mycket i år mellan lagen. Det som varit surt de två senaste slutspelen är att vi drabbats av skador och sjukdomar, något vi är förskonade från det här året säger, Emelie Berggren vars lag fick en tuff start på säsongen men som nu har siktet klart för sig.

– Det var många uddamålsförluster, vilket gjorde att det möjligtvis satte sig i huvudet på spelarna. Vi spelade dock bra men vi fick inte med oss de poängen som vi var förtjänta av. Nu på slutet har vi dock lyft spelet och vi går in i slutspelet med bra självförtroende. Våra yngre spelare har blivit ett år äldre och är nu mer erfarna.

Under de fyra möten mellan lagen under säsongen vann Linköping samtliga. Gnaget har dock varit snubblande nära att rå på Linköping flera gånger under säsongen.

– Det är det laget av topp-3 som vi har gjort bäst matcher mot. Vi har varit nära flera gånger att gå segrande ur matchen men haft oturen att förlora. Vi har en stark tro att vi kan gå vidare till semifinal.

En glädjande nyhet inför slutspelet är att även Line Bialik, som varit borta stor del av säsongen, är med i truppen.

– En spelare gör inte ett helt lag men det är klart viktigt att vi får tillbaka Line i matchtruppen igen. Den glädjen spiller även av sig runt om i omklädningsrummet när man får tillbaka en lagkamrat i spel.

Nu på onsdag börjar avgörandet och det är en förväntansfull Emelie Berggren som blickar fram mot matchen. Som även betonar vikten av att få en bra start.

–  I och med att vi spelar hemma och sedan två bortamatcher, ifall serien går till tre matcher, är det väldigt viktigt att få en bra start så vi inte behöver vara pressade att vinna på lördag. Tjejerna är medvetna om vad som väntar och kommer vara taggade när pucken släpps, berättar hon och fortsätter:

– Vi kommer att jobba mycket med detaljerna i spelet. Gör man ett dåligt byte eller bara slår en slarvig passning kan det resultera i ett baklängesmål. Varje minsta detalj kommer att spela roll och vi har inte råd att slarva, då hugger Linköping direkt.

På frågan om det ska bli kul att gå in i slutspel efter en lång säsong kommer svaret snabbt.

– Självklart! Det ska bli hur kul som helst. Vi är alla taggade på att visa vad vi kan.