Modo starkast på Hovet
Publicerad: 2012-01-14

AIK gjorde en svag insats mot ett taggat Modo. Många enkla misstag ledde till en rättvis bortaseger. Matchen avgjordes i den andra perioden när AIK hade chans att få kontakt i spel fem mot tre utan att lyckads. I stället kunde Modo strax efter att man blivit fulltaligt slå in 2-5.

Redan efter 26 sekunder kunde Nicklas Danielsson ge bortalaget ledningen. Christian Sandberg kvitterade per omgående i den fjärde minuten strax efter att Modo hade blivit fulltaliga efter en utvisning. Modo var dock mer taggade och spelade bra. I en spelvändning, i nionde minuten, gav Per-Åge Skröder åter Modo ledningen med ett snyggt handledsskott. Strax därefter tog AIK time out.

AIK lyckades dock inte etablera något tryck mot Modo. I stället fick Modo chans två gånger i power play men AIK höll tätt. Med dryga minuten utökade dock Modo sin ledning till 3-1 i en ny spelvändning. Dick Axelsson styrde in pucken bakom Fasth. Som om det inte räckte med det tvingades Christian Sanberg haltande lämna isen med bara 45 sekunder kvar av perioden. I skrivande stund är det osäkert hur det är med honom. AIK var inte riktigt med i matchen. Modo kunde gå till periodvila med en rättvis ledning.

Andra perioden började med en utvisning för AIK. Även den klarades av. Modo fortsatte dock att dominera men publiken gjorde sitt för att peppa spelarna. AIK fick chans att spela i power play i den åttonde minuten. Elitseriens målkung Richard Gynge reducerade och gav AIK hopp. Modo spelade dock med hög press och fick till några långa anfall. Knappt tre minuter senare kunde Nicklas Danielsson göra sitt andra mål för kvällen.

AIK-laget var för "långt" för att riktigt sätta press på motståndarna. AIK skulle dock få ett jätteläge att reducera i numerärt överläge. Gynge hade ett jätteläge att slå pucken i mål men passade till Oscar Steen som fick pucken i utsidan av stolpen. Samtidigt fick Modo en utvisning i den situationen.Trots spel fem mot tre i nästan en minut kunde AIK inte utnyttja det läget. I stället gjorde Rob Schremp halvannan minut efter att Modo blivit fulltaligt 5-2 till Modo. Det var matchavgörande. Även domarna ringde på det målet var de flesta säkra på att det var mål. Modo var klart bättre än AIK i den andra perioden vilket visas av skottstatistiken som var 18-8 i gästernas favör.

Inför den sista perioden bytte AIK målvakt till Markus Svensson. Modo spelade kontrollerat och bevakade ledningen. Tiden rann i väg för AIK som inte skapade några heta chanser. Trist nog för Markus Svensson fick han inte hålla nollan eftersom Thomas Pöck gjorde gästernas sjätte mål med drygt sju minuter kvar. Kent McDonell reducerade strax efteråt men det var formalia. AIK var inte i närheten att hota Modo.

Det finns inte mycket positivt att säga om matchen för AIK:s del. Det var en svag insats totalt sett. Som lök på laxen blev Christian Sandberg skadad. Nu hoppas vi laget samlar sig inför den viktiga bortamatchen mot Frölunda på måndag.