AIK vann inför ett kokande Hovet

18 mars 2017 18:59

AIK studsade tillbaka från torsdagens förlust och tog en stabil 4-1-viktoria över Karlskoga på lördagseftermiddagen. Vinsten innebar att det blir en tredje, avgörande match på måndag.


AIK inledde matchen - med publiken i ryggen - i högsta fart och satte bra tryck på Karlskoga-spelarna över hela banan. Den höga pressen utmynnade i en Bik-utvisning efter 1.14. I det efterföljande powerplay-spelet hade AIK bra lägen att ta ledningen - och mål kom tillslut. Med tre sekunder kvar av utvisningen sköt Mads Larsen från blå och framför mål styrde #10 Nicklas Heinerö in 1-0 till AIK. Efter målet öste AIK på med fler chanser. Det dröjde ungefär halva perioden innan Karlskoga fick sina första lägen då de stack upp på några halvfarliga kontringar. Efter drygt femton minuter fick AIK ett nytt powerplay och där dröjde det bara tre sekunder innan AIKs poängkung bombade in 2-0 på ett direktskott. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Den andra perioden började intensivt och med högt tempo där de båda lagen utbytte målchanser under de första fem minuterna. Efter åtta minuter åkte Karlskoga på en ny utvisning och i det efterföljande powerplayet styrde Michael Lindqvist in sitt andra mål för dagen, ett mål som betydde 3-0. Matchen flöt sedan på med AIK i förarsätet. Med ungefär tre minuter kvar av perioden fick Karlskoga chansen att för första gången i matchen spela powerplay. Där vaskade de fram sina dittills bästa chanser och var flera gånger om nära en reduceringspuck. I slutet av sitt powerplay drog Karlskoga på sig en ny utvisning och i de sista döende sekunderna av perioden fick AIK spela pp, dock utan resultat och matchen gick till pausvila med 3-0 på tavlan.

Den tredje perioden började på samma sätt som de tidigare, med högt tempo och intensivt spel. Efter två minuter reducerade Karlskoga genom den tidigare AIK:aren Theodor Lennström. Efter Karlskogas mål mattades matchen något innan AIK skruvade upp tempot igen. Gnaget producerade då en hel del chanser och var nära både 4-1 och 5-1. Efter 12.46 fick AIK utdelning efter ett fint anfall som gav Jesper Bratt öppet mål. #98 gjorde inget misstag och hängde dit 4-1 inför en kokande AIK-publik.

4-1 blev också slutresultatet och nu blir det en tredje, avgörande match på måndag.