Tung förlust borta mot Södertälje
Publicerad: 2018-03-12
Det var en svängig och härlig hockeymatch mellan AIK och Södertälje som svängde fram och tillbaka. Dessvärre var det hemmalaget som drog det längsta strået och vann med 5–3.

Båda lagen visade att det var en match som gällde mer än bara tre poäng. Det bjöds på ett frejdigt spel med mycket spel fram och tillbaka men det var inget lag som lyckades koppla ett grepp om matchen.

Halvvägs in i perioden tog så AIK ledningen genom Clay Wilson. Mathias From fick pucken på offensiv blå. Med bra fart kunde #52 ta sig runt kassen och med en läcker passning hitta Clay Wilson som hade följt med i anfallet och som gav gästerna ledningen. Repliken från Södertälje skulle dock komma omgående. AIK räknade fel och hamnade på efterkälken i anfallet efter, vilket ledde till ett tre-mot-två-läge som hemmalaget utnyttjade.

Mathias From hade dock en fin start på matchen afton och kunde åter ge AIK ledningen i den första perioden. AIK hade som taktik att skjuta många puckar mot mål – vilket även skulle ge resultat. Från snäv vinkel lade Frome in pucken mot mål från – något som blev lyckosamt. Pucken ändrade riktning via en SSK-back och fann sin väg in i mål bakom en ställd George Sörensen.

Tempot avtog en aning i den andra perioden. Det gjorde att lagen kunde spela en mer kontrollerande hockey – något AIK gjorde bäst. Gästerna var det laget som styrde och ställde men målchanserna var lätträknade. Istället för en ökad bortaledning kunde Södertälje kvittera genom Lucas Carlsson som hittade en yta och avancerade mot Linus Lundin i AIK-kassen och fann nätet.

Målet gav matchen ny tempohöjning och inför den tredje perioden var det 2–2. Ett resultat inget av lagen var nöjt med. AIK visade tydligast i början på den tredje perioden att man var ute efter ett ledningsmål och spelade sig till ett par halvchanser. Tyvärr för Gnagets del drabbades man av en tveksamt dömd utvisning som hemmalaget dessvärre tog tillvara på.

Precis som hela matchen svängde även den tredje perioden fram och tillbaka. AIK fick in en kvittering med dryga fem minuter kvar av matchen genom Anton Holm som styrde in pucken i powerplay. Dessvärre fick hemmalaget sista ordet och kunde avgöra matchen med drygt minuten kvar att spela och satte därefter spiken i kistan i tom kasse.

Nästa match är nu på onsdag – då IK Pantern kommer på besök. Köp biljetter och stöd laget på plats ››