Säsongens första poäng bärgad

18 september 2017 07:51

Helgens derbymatch mot SDE avgjordes på straffar och AIK gick hem med ett poäng. Målskyttar i matchen blev Johanna Lagus och Denise Asp. Lisa Johansson fick till ett mål i straffläggningen.


SDE-AIK 3-2 (2-0,0-0,0-2,0-0,1-0)

Målskyttar: Johanna Lagus och Denise Husak Asp. (Lisa Johansson ett mål i straffläggningen).

Tränare Emelie Berggren beskriver lördagens matchinsats som mycket bra och att AIK förtjänade tre poäng. Trots det fick AIK nöja sig med ett poäng från derbymatchen mot SDE. Hon fortsätter med att säga att ”vi ska vara glada för det spel vi spelade och vi gör en jättebra match. De senaste två matcherna har insatsen varit medioker. ”

När tredje perioden nådde sitt slut stod ställningen 1-1 och med det var första poängen för säsongen i hamn.

– Vi har inte startat säsongen så bra. De senaste två matcherna har det varit en medioker insats. Lördagens match ska vi vara glada för det spelet vi spelar. Vi gör en jättebra match. Vi släpper in två olyckliga mål. Men annars genom hela matchen har vi spelet på bra. Det vi tar med oss är att vi inte slutar köra. Vi har världens tryck i första perioden där jag tror vi har hela 19 skott på mål. Tempot är bra även i andra. Lite hackigt spel tidvis då många spelare fick spela mycket. Men vi har ändå spelet andra perioden. Trots underläget höjer vi tempot i tredje och lyckas peta in två mål, en rätt tidigt den andra strax efter det. Vi förtjänade tre poäng.

Tränaren Emelie Berggren lyfter målskyttarna Johanna Lagus och Denise Husak Asp första mål för säsongen och hoppas att det släpper även inför kommande matcher för tjejerna. Kul att det var två tjejer som fick komma igång. Emelie fortsätter med att beskriva två jättebra hockeymål. Ena målet var ett slagskott upp i krysset. Den andra ett riktigt kämparmål där Clara Hammarlund gör ett fantastiskt förarbete.

Motståndet SDE har enligt Emelie varit ett lag som nämnts som ”slagpåse” tidigare säsonger men som till denna säsong har gjort riktigt bra värvningar. Emelie tror definitivt att SDE kommer vinna fler matcher under säsongen. Men självklart inte mot AIK.