Mörk kväll i Umeå
Publicerad: 2019-11-16
Herr
AIK förlorade bortamatchen mot Björklöven. Matchen förlorades i den andra perioden då AIK släppte in 5 mål i matchens mellanakt.

Resultatet till trots började matchen spelmässigt jämnt. AIK vann bland annat skotten i den första perioden och visade till en början prov på hög arbetsmoral. Försvaret stretade emot bra och gav August Hedlund i AIK-målet den hjälp han behövde.

Den andra perioden hann dock knappt bli en minut gammal innan hemmalaget tog ledningen och därmed även taktpinnen. Björklöven visade upp sitt sylvassa powerplay - något de fick chansen att göra åtskilliga gånger om och av de fem mål som noterades i den andra perioden stod hemmalagets powerplay för fyra av dessa.

Kapten Jacob Dahlström reducerade för gästande AIK i den tredje perioden men kvällens match slutade inte lyckligt. Björklöven vann till slut med 8–1.