Kristian Huselius klar för AIK

17 december 2012 13:40

Forwarden Kristian Huselius, 34, är klar för AIK. Hans kontrakt med klubben sträcker sig säsongen ut.
– Kristian är spelare som kan lyfta andra och gör sin omgivning ännu bättre, säger sportchefen Anders Gozzi om nyförvärvet.


Elitserien är på väg in i säsongens mest spännande skede. Då passar AIK på att förstärka truppen med den NHL-meriterade forwarden Kristian Huselius. Som blir en viktig kugge i lagets slutspelsjakt.
– Det betyder väldigt mycket att en så spelskicklig kille kommer in och förstärker AIK. Han är en spelare som kan lyfta andra och gör sin omgivning ännu bättre, säger sportchefen Anders Gozzi.

I somras flyttade Kristians Huselius, efter två skadefyllda säsonger i Columbus Blue Jackets, hem till Sverige och Stockholm. Under hösten har 34-årigen tränat med AIK för att komma i form.
– Det är enormt roligt att en så oerhört kreativ och duktig hockeyspelare som Husse kommer hem till Sverige. Det betyder inte bara mycket för AIK utan hela elitserien.

Nu är den välmeriterade forwarden i god fysisk form och redo för elitseriespel igen.
– Fysiskt är han helt återställd från sin skada men måste självklart få lite tid att få upp matchtempot, säger Gozzi.

Huselius själv är ödmjuk inför uppgiften.
– Det är givetvis kul att få spela hockey igen. Jag hoppas givetvis kunna hjälpa laget även om jag är medveten om att det kommer ta lite tid att komma i full matchform, säger han.

Huselius har en lång meritlista med elitseriespel, närmare 660 matcher för Florida, Calgary och Columbus i NHL och ett 60-tal landskamper för Tre Kronor.

Men att få spela för AIK är lite som att komma hem.
– Jag var AIK-supporter som liten grabb och har kollat många matcher på Hovet. Så givetvis är det lite speciellt att få representera AIK, avslutar Huselius.