Tacklingar införs i SDHL och Damettan
Publicerad: 2022-05-23
dam
Under fredagen kom nyheten om att tacklingar införs i damhockey. P4 Stockholm intervjuade AIK:s Vilma Nilsson om pilotprojektet som genomförs i SDHL och Damettan.

I fredags kom nyheten om att tacklingar införs i svensk damhockey till säsongen 2022/2023. Pilotprojekt sjösätts i SDHL och Damettan och kommer att utvärderas löpande under säsongen.

I svensk ishockeys strävan att uppnå en hög nivå på svenska spelare i prestationsserierna blir det fysiska spelet en viktig del. Genom att tillåta tacklingar inom hockeyn på damsidan vill svensk ishockey ta kliv för att närma sig toppnationerna internationellt. Genom att utveckla spelarnas fysik och aktivitet på isen kan Damkronorna bli än mer slagkraftiga internationellt.

Läs mer på SDHL:s hemsida genom att klicka här ››

AIK:s Vilma Nilsson blev under fredagseftermiddagen intervjuad av P4 Sveriges Radio Stockholm om de nya reglerna.

–Långsiktigt tycker jag det är helt rätt beslut, det känns lite som att det var på tiden att det infördes för oss, säger hon i intervjun som du hör i sin helhet genom att klicka här ››

–Jag tycker de är jättekul att vi fortsätta utveckla sporten på damsidan och detta är ett helt naturligt steg, spelarna är väldigt glada för regelförändringen och jag ser väldigt positivt till det. Det kommer bli mer närkamper och med tävling ute på isen vilket kommer skapa roligare och mer underhållande matcher, kommenterar Carl Wendt.

AIK Hockey