AIK utslaget efter otrolig dramatik

20 mars 2017 22:45

Med bara sju sekunder kvar lyckades AIK kvittera och tog matchen till förlängning. Dessvärre var det Karlskoga som drog det längre strået och avgjorde i den andra övertidsperioden.


AIK inledde matchen piggast och skapade en chans omgående genom den nykomponerade förstakedjan med Trkulja – Sandberg – Heinerö.
Gnaget satte en hög press inledningsvis och kunde trycka ner hemmalaget. Stor del i gästernas fina start var att laget kunde vända spelet snabbt genom mittzonen. De tillresta AIK-supportrarna gjorde även sitt på läktaren för att hjälpa laget.

Ju längre perioden led växte dock Karlskoga in i matchen och skapade viss oro framför Gasper Kroselj i AIK-målet. Slovenen inledde dock matchen piggt och de flesta av puckarna hamnade direkt i Kroseljs plockhandske.

Den andra perioden startade intensivt. AIK skapade en jättechans direkt på tekning och pucken letade sig in i mål men dessvärre dömdes målet bort på grund av spelare i målgården. Kort efter var istället Karlskoga framme och var nära att ta ledningen.

Både perioden och matchen i sig var frejdig där lagen bytte chanser med varandra. Dessvärre var det hemmalaget som tog ledningen i slutet av den andra perioden efter att en rensning snappats upp av en Karlskoga-spelare som frispelade Victor Ejdsell. Forwarden fintade ner Kroselj och kunde sätta pucken i nättaket.

Förstakedjan i AIK lyckades tre gånger om i matchen att chocka motståndarna och skapa ett farligt läge i inledningen av perioderna. Men marginalerna var inte på gästernas sida ikväll – till en början. Karlskoga skulle nämligen utöka sin ledning på sitt första skott i den tredje perioden.
Hemmalaget stängde därefter banan väl och AIK hade svårt att skapa några heta reduceringschanser. De chanser som dök upp stod Emil Kruse ivägen för i hemmalagets mål.

Gnaget var tvunget att chansa och tog ut målvakten och fick in en reducering med 37 sekudner kvar av matchen. AIK satte allt på ett kort och med blotta sju sekunder kvar lyckades laget kvittera och matchen gick till förlängning.

AIK – som var tvunget att gå ner på tre kedjor på grund av skador – såg ut att tappa ork ju längre matchen led. Och i den andra övertidsperioden kunde Karlskoga till slut avgöra.