Ny tung förlust på bortaplan

11 oktober 2017 21:18

AIK höll i taktpinnen och tog även ledningen i början av den tredje perioden i matchen mot Västervik. Dessvärre lyckades hemmalaget kvittera efter en tilltrasslad situation och även vända innan matchen var över.


Matchen började jämnt och båda lagen fick tidigt chansen till att ta ledningen men målvakterna fick den starten de önskade och höll tätt.
Anton Holm i AIK fick den bästa chansen efter att en hemmaspelare slarvat och slagit en indianare i egen zon. Fjolårets skyttekung försökte sig på en dragning men pucken gick tyvärr utanför Jonas Franssons högra stolpe.

Gästerna tog över taktpinnen allt mer och öppnade den andra perioden starkt. Laget fick chansen i spel fem mot fyra och var nära flera gånger att måla. Jesper Frödén fick även in en puck men målet dömdes bort på grund av en sparkrörelse.

Den andra perioden bjöd på mer fartfylld anfallshockey, framför allt från Gnagets sida som flera gånger var framme och oroade genom snabba spelvändningar, genombrott och kombinationer. Forwarden Jesper Frödén var nöjd efter den andra perioden men tyckte samtidigt att laget kunde lyfta spelet ytterligare.

– Vi får vara nöjda att vi höjer spelet i den andra perioden men vi kan fortfarande bättre. Vi får vara mer kyliga vid puckbehandlingarna i den tredje perioden, sa Frödén som förstod varför domaren valde att döma bort målet.

– Jag gick in mot mål för att styra pucken och på returen försökte jag få med den. Det kan ha varit en sparkrörelse vid målet, berättade han i pausintervjun med C More.

Dödläget skulle till slut brytas i början av den tredje perioden, genom Éric Castonguay. Kanadensaren satte nog ett av sina lättare hockeymål i karriären när han lade in pucken i öppet mål efter att Jonas Fransson släppt retur på Anton Holms skott.

Hemmalaget satte direkt efter målet in en högre växel och kunde kvittera efter en tilltrasslad situation där både puck och målvakten Linus Lundin trycktes in i mål.
Västervik skulle även vända i slutskedet av matchen genom Dan Pettersson som styrde in pucken i mål. Sitt andra mål för kvällen.

Nästa hemmamatch 13 oktober

AIK tog ut målvakten i hopp om att få in en kvittering med en man mer men matchen slutade dessvärre i förlust för Gnagets del.
Nästa match är redan nu på fredag då laget tar emot Bik Karlskoga på hemmaplan.