Rudslätt avgjorde på övertid

16 januari 2012 21:45

AIK hoppade direkt upp på segertåget igen efter förlusten hemma senast mot MoDo. Matchen slutade 1-1 och gick till förlängning. Där gav Daniel Rudslätt, med sitt 2-1-mål, stockholmarna bonuspoängen.


AIK började matchen bäst och hade efter ett par minuter lyckats skapa flera målchanser varav ett två mot ett-läge där Richard Gynge var millimetrar från att ge bortalaget en drömstart. Efter åtta minuter var skottstatistiken hela 1-7 till gnaget. Frölunda spelade upp sig ju längre perioden led och lyckades hälsa på hos Viktor Fasth i AIK-kassen men det vållade inga större problem för AIK-försvararna. I slutet av perioden drog hemmalaget på sig en onödig utvisning genom puck-out. Istället för 0-1 och en fin avslutning på perioden slarvade AIK och Frölunda fick ett friläge mot Viktor Fasth som dock visade att dippen senast mot MoDo bara var tillfällig och avfärdade möjligheten med bravur. I samma sekvens drog Dick Tärnström på sig en utvisning när han försökte förhindra friläget. En bra period av gnaget som slutade mållös trots bra chanser åt båda håll.

Hemmalaget kom ut starka i andra perioden och skapade direkt tryck i anfallszon. Detta medföljde att AIK blev tvungna att dra på sig utvisningar. Början av andra perioden blev en uppvisning av bortalaget i hur man ska uppträda i boxplay. Inte mindre än fyra numerära underlägen klarade AIK av under första halvan av mellanakten. Spelet jämnades sedan ut en anings men det var Frölunda som var det klart bättre laget i andra, mycket tack vare chanserna i powerplay. Dock stod en storspelande Viktor Fasth i vägen som fick god hjälp av sina försvarare ikväll.

Även i den sista perioden var det Frölunda som började bäst och fick tidigt chansen, återigen i powerplay, att sätta matchens första mål men närmare än ett ribbskott av Magnus Kahnberg kom inte hemmalaget. Istället var det den numera pålitlige målskytten Richard Gynge som spräckte målkolumnen för dagen när han fri i slottet fick pucken serverad av Josh MacNevin och sköt in pucken på Fredrik Andersens högra sida. Hemmalaget satte direkt efteråt igång en intensiv jakt på kvitteringspucken och tillslut fick majoriteten av de 8114 i Scandinavium jubla när Fredrik Eriksson satte dit 1-1. Den oavgjorda ställningen höll sig matchen ut och för tredje gången dessa lag emellan slutade det oavgjort efter 60 minuter.

I förlängningen tog det bara 36 sekunder, sedan hade Daniel Rudslätt ordnat bonuspoängen till stockholmslaget efter att Viktor Ahlström fint serverat Daniel i ett två mot ett-läge.