AIK knep bonuspoängen mot Leksand
Publicerad: 2019-02-15
Herr
AIK besegrade Leksand med 3–2 efter straffar hemma på Hovet. Robin Wallin var omutlig och Christian Sandberg var iskall framför Axel Brage under straffläggningen.

AIK fick en tuff start på matchen mot Leksand. Efter drygt halva den första perioden var Erik Källgren tvungen att gå av efter att ha fått ta emot en tuff smäll. Robin Wallin ersatte och fick inleda matchen med att försöka freda sitt mål mot gästernas powerplay. Dessvärre lyckades Leksand hitta en lucka och ledningsmålet var ett faktum.

Efter målet svängde pendeln och gästerna styrde det mesta av spelet.

Något sades dock i periodpausen för AIK kom ut som ett nytt lag och fick tidigt in en kvittering via Garry Nunn. Matchen tändes därefter till ordentligt och vid varje avblåsning var det gruff från båda spelarna. Atmosfären på läktaren blev även allt bättre och publiken lede med i varje situation.

Spelet lyfte och AIK gav publiken ytterligare skäl att jubla när kedjan med Frödén - Weigel - Holm stod för ett fint klapp-klapp-mål där Holm gav AIK ledningen efter att Frödén hittade hon med en fin passning. Axel Brage i Leksandsmålet hade inte en chans utan fick ta ut pucken från nätmaskorna.

Gästerna svarade dock tidigt i den tredje perioden. Resultatet stod sig matchen ut och efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar.

Väl där var Robin Wallin omutlig och Christian Sandberg iskall framför Axel Brage, vilket gav AIK extrapoängen.