Karlsson tvåmålsskytt när AIK besegrade Västerås
Publicerad: 2020-09-22
herr
Två mål från Anton Karlssons klubba grundlade segern mot Västerås under tisdagskvällen som slutade 4–2 till hemmalaget.

Kvällens match mellan två på förhand tippade topplag levde upp till förväntningarna. Västerås startade bäst och tog ledningen efter drygt en minut men därefter var det AIK som styrde spelet.

Hemmalaget hittade, via smarta kombinationer, lätt in i anfallszon och satte en hårt tryck mot Västerås mål. AIK-spelarna högg på allt och satte en frenetisk press för att erövra puck, vilket laget lyckades med ofta.

Kim Tallberg rakade in sin egen retur och satte AIK i likaläge och Anton Karlsson kunde styra in ledningsmålet innan perioden var över.

Det syntes att premiären närmar sig, för båda lagen. Det utdelades flera tjuvnyp kring sargen och obefogat gnäll på domaren hördes från spelarbåsen. Lagen följde varandra målmässigt efter ytterligare ett mål av Anton Karlsson innan Västerås reducerade i powerrplay.

I slutskedet av matchen jagade gästerna en kvittering och valde att ta ut målvakten men det slutade endast i att Elias Lindström kunde fastställa resultatet till 4–2.

Nästa match för AIK är genrepet på Hovet mot Almtuna. Matchen ser du på AIK Play Premium ››