Sellerstrand och Nylander fortsätter i AIK: ”Påminner om Blomdahl”

6 september 2014 10:49

Med knappt en vecka till seriestart har den fastgiltiga truppen börja satt sig. Under lördagen kunde sportchefen Daniel Rudslätt meddela två kontraktsförlängningar och en förlängning av provspel.
– Vi har förlängt Johan Sellerstarnds och Michael Nylanders kontrakt säsongen ut. Dessutom vill vi se Mathias Franzén mer innan vi fattar något beslut, säger han.


Powerforwarden Johan Sellerstrand, 20, fick i våras ett så kallat sommarkontrakt med AIK. Hans kraftfulla spelstil har imponerat på ledarstaben och den unge forwarden får nu förlängt säsongen ut.
– Johan har en enorm styrka och påminner mycket om Patric Blomdahl i sin spelstil. Han har stor potential att bli en riktigt bra powerforward och oöm rollspelare, säger sportchefen.

Sellerstrand kommer börja säsongen i samarbetsklubben Vallentuna.
– Vi vill att Johan ska få tid att växa in i rollen som seniorspelare. Spel i Vallentuna är utmärkt tillfällen för honom att få erfarenhet av seniorspel i en stabil miljö.

En som också skrivit på ett nytt avtal med AIK är den rutinerade centern Michael Nylander, 42. Även han stannar säsongen ut.
– Vi har sett Michael ett tag nu och trots sin ålder är han fortfarande oförskämt fräsch. Han har otroligt mycket hockey i sig. Vi har ett ungt lag och hans rutin och värderingar betyder mycket när vi ska bygga den här gruppen.

Även Nylanders son, supertalangen Alexander Nylander, har anslutit till AIK. 16-åringen börjar med spel i klubbens J18-lag.

Dessutom meddelar sportchefen Rudslätt att klubben förlänger tiden på forwarden Mathias Franzéns provspel.
– Mathias har talangen och vi hoppas att han ska ta steget. Tyvärr drabbades han av en hjärnskakning i matchen mot Malmö och vi vill se honom mer innan vi fattar ett slutgiltigt beslut. Nu får han vara här och rehabilitera sig i lugn och ro, avslutar Rudslätt.