Insamlingen till Barncancerfonden Stockholm Gotland - ny succé

27 februari 2018 19:00

I samband med hemmamatchen mot Almtuna den 3 februari tillägnade AIK dagen åt Barncancerfonden. Dagen till ära spelade laget även i en specialdesignad matchtröja som bar Barncancerfondens logga samt färg.


AIK Hockey bjöd in Barncancerfonden Stockholm Gotland till hemmamatchen mot Almtuna den 3 februari.
Under matchen fick barnen och deras familjer vara med på roliga aktiviteter – däribland att testa på att vara sportreporter, träffa spelarna i omklädningsrummet efter matchen samt delta i The Challenge på isen.
Innan matchen räckte AIK-spelaren Joakim Thelin över en check som en symbolisk handling för startskottet på insamlingen. Samtidigt som matchen spelades gick det att skicka in bidrag till organisationen. Efter matchen auktionerades de specialdesignade blå matchtröjorna där överskottet skulle gå till Barncancerfonden Stockholm Gotland.
Utöver insamlingen under matchdag valde spelarna i AIK Hockey att stödja organisationen genom att skänka två kronor per åskådare. ### 77.165 kronor till Barncancerfonden Stockholm Gotland

I samband med hemmamatchen mot Leksand kunde AIK Hockey presentera insamlingens resultat.

Hela 77. 165 :- lyckades klubben och dess supportrar att samla in till Barncancerfonden Stockholm Gotland - en fantastisk siffra.
– AIK:s fantastiska gåva hjälper oss i arbetet med att förbättra situation för cancerdrabbade barn och deras familjer. När ett barn drabbas av cancer sätts det normala livet på paus för hela familjen. Pengarna hjälper oss i arbetet med att påverka vården av de drabbade samt bidrar till en bättre tillvara när livet är som allra tuffast, säger Andreas Keymar på Barncancerfonden Stockholm Gotland.
AIK Hockey vill rikta ett stort tack till samtliga som bidrog och gjorde detta möjligt.