Tomas Mitell ny huvudtränare i AIK Hockey

18 april 2017 11:30

Tomas Mitell är ny huvudtränare i klubben. Den gångna säsongen skördade han stora framgångar som assisterande tränare i Mora och tar nu över huvudansvaret i AIK Hockey. – Det är en taktisk och analytisk tränare som kan utveckla individen, beskriver sportchefen Anders Gozzi lagets nye huvudtränare.


Hockeykarriären startade i Mariestad och Tomas har som spelare bland annat representerat Örebro och Västerås i HockeyAllsvenskan. Tränarkarriären inleddes för tre år sedan i Västerås och Tomas var den gångna säsongen assisterande till Jeremy Colliton i Mora.

– Det är en ung tränare som har varit med att ta upp lag i högre divisioner, både som spelare och ledare. Han är väldigt taktisk och analytisk tränare som kan utveckla individen, säger sportchefen Anders Gozzi och fortsätter.

– Tomas ha dem egenskaper och den profil som AIK Hockey vill ha och behöver.

Tomas själv ser en stor potential i AIK Hockey och vill vara med på klubbens resa mot SHL.

– Jag gillar det sättet de har spelat på i mångt och mycket. Just farten och intensiteten är något som är ett måste i dagens hockey. Utan dessa två ingredienser är det svårt att vinna matcher. Däremot kan vi behöva strukturera upp spelet med puck och vara mer aggressiva över hela banan, berättar Tomas som ser fram emot att få känna Hovets publikstöd i ryggen.

– Det är en fantastisk arena, och när det är mycket folk är det inget som slår AIK:s publik.

Den gångna säsongen var Tomas med och tog upp Mora till SHL. Ledarskapet var fokuserat på individen - något han tar med sig till Hovet.

– Ledarskapet kommer bli mer fokuserat på att utveckla individen som i sin tur leder till bättre lagspel. Det är en kombination mellan ledare och spelare. Det gäller att få dem motiverade och inspirerade.

– Det finns mycket potential i laget – det är upp till oss tillsammans att nå vår fulla kapacitet.

Avtalet är skrivet på 1 år med option om förlängning ytterligare 1 år.