Poänglöst mot HV71 ikväll
Publicerad: 2021-11-17
herr
Som de tidigare matcherna mot HV71 blev det en tajt batalj ikväll på Hovet, men trots mängder av chanser var det gästerna som tog tre poäng när tiden rann ut för AIK.

3139 besökare såg AIK kämpa och skapa målchanser mot tabellettan HV71. Likt tidigare matcher visade AIK upp en stark sida och det bjöds på en jämn match. Men trots att AIK höll sig ifrån utvisningsbåset förutom en enda 2 minuters i slutet i andra perioden kunde man inte skapa något mer än ett mål i de fem PP:en som man fick.

Kvitteringsmålet kom 16 minuter in i andra perioden och trots att Heinerö själv va osäker på om det var han eller Axel Wemmenborn som rörde pucken sist så skrevs målet på honom och AIK fick ytterligare energi inför tredje perioden.

Men HV71 tryckte på och var som alltid starka i offensiv zon, 6 minuter in i sista perioden kunde de ta ledningen med 1-2. AIK hann inte kvittera trots några starka sista försök och slutresultatet skrevs just 1-2.

Nu väntar returmötet mot HV71 borta på fredag, nedsläpp 19.00. Därefter är herrarna åter hemma på Hovet på onsdag 24 och tar emot Björklöven, köp dina biljetter på aikhockey.ebiljett.nu och stöd laget mot nya poäng!