Dyster premiärhelg i SDHL

10 september 2017 17:51

Det var upplagt för fest när SDHL startade i helgen för AIK:s del med två raka hemmamatcher på Ritorp. Med dessvärre slutade det i moll.


I premiären stod Brynäs IF för motståndet. Trots en fin start och 1–0 genom Sara Hjalmarsson lyckades bortalaget vända på två minuter i den andra perioden.

– Vi gjorde en bra förstaperiod och tog även ledningen. Vi visade upp en fin skridskoåkning ute på isen, där alla jobbade för varandra. Tyvärr tappade vi sedan matchen, säger lagets huvudtränare, Emelie Berggren.

Tempot i matchen sjönk och Brynäs tilläts ta över taktpinnen och kunde på två minuter vända matchen i den andra perioden. AIK:s lagdelar blev för utspridda och det vägvinnande spelet från första perioden var som bortblåst.
Gnaget försökte att bli mer desperata och trycka på allt mer mot kassen. Ledarstaben ändrade även om i kedjorna och laget såg ut att få in en kvittering i slutsekunderna men Sara Grahn i bortakassen förhindrade en kvittering med en jätteräddning.

Dagen efter var det dags för ny match och nytt motstånd – i form av Leksand.
– Det var en bättre match från vår sida. Leksand visade sig vara ett bättre motstånd men vi spelade som vi vill och var därmed tyngre framåt och höll uppe tempot, berättar Emelie Berggren.

Spelet skördade framgång ute på isen i form av flera heta chanser för dem svartgula och till slut även ett ledningsmål av Clara Hammarlund i boxplay efter att hon snappat upp pucken på offensiva blå. Tyvärr replikerade Leksand omgående och laget gick till pausvila inför den tredje perioden med 1–1.

Väl där var det bortalagets tur att göra mål i boxplay. Iveta Koka hittade nätet bakom en för dagen strålande Minatsu Murase i AIK-kassen.
Matchen slutade 2–1 till Leksand och gav en tuff start på säsongen. Men det finns ljusglimtar att ta med till kommande matcher.

– Framförallt att vi lyckades lyfta oss från en tråkig start mot Brynäs. I matchen mot Leksand presterade vi mycket bättre. Vi får hoppas att spelarna uppfattar att det är det här jobbet som krävs – över alla 60 minuter – för att vi ska kunna vinna. Serien är så pass jämn, säger Emelie Berggren som inte är orolig över kvalitén i truppen.

– I träningsmatchen förra veckan mot Leksand gjorde vi det jättebra och skulle ha vunnit med större siffor (4–2 red.anm). Även i vår första match på försäsongen - mot Linköping - visade vi att vi har kvalitet nog att rubba topplagen.

Nästa match är lördag 16 september - mot SDE - en viktig sådan.

– Det blir en viktig match för vår del, inte bara med tanke på tabellen utan även för att komma igen efter två jobbiga förluster där vi känner att vi mycket väl hade kunnat vinna.