AIK orkade inte mot HV

15 oktober 2011 18:13

Ett tröttkört AIK orkade inte på bortaplan mot HV71. Smålänningarna vann med 3-1 i en match som länge stod och vägde. Men i slutperioden var HV det starkare laget och kunde avgöra matchen med två raka mål. AIK:s målskytt var Josh MacNevin som därmed gjorde sitt första mål för säsongen.


AIK var inte med från start. Redan efter 14 sekunder slarvade Patrik Nemeth i uppspelet. Andreas Falk bröt passningen på och friställde Per Ledin som med en kroppsfint lurade bort Fasth och satte 1-0. Hv71 fortsatte att trumma på de första minuterna men AIK växte mer och mer in i perioden. Det bästa läget fick Richard Gynge i numerärt överläge. Fint framspelad av Josh MacNevin fick skarpläge i favoritpositionen mitt i slottet. Men en HV-klubba kommer emellan och skottet blir tamt. I övrigt var det två bra försvar som krymte isen under första delen. Det skapades inte många farliga lägen. AIK vann skotten i perioden med 8?5.
Starten av andra perioden var den första lik. Men den här gången var det AIK som skulle chocköppna med en kvitteringspuck. Efter 21 sekunder fick Josh MacNevin läge i ett 2 mot 1 läge. Men passningen misslyckades och styrdes turligt av HV71-backen Daniel Rahimi i mål. Matchen böljade fram och tillbaka utan att några solkalar målchanser skapades. Dick Trnström var i periodvilan nöjd med lagets insats.
? Vi gör hittills en bra bortamatch, vi spelar enkelt och håller HV-spelarna utanför oss, sa kaptenen till PPV i paus.
AIK var inte med från start. Redan efter 14 sekunder slarvade Patrik Nemeth i uppspelet. Andreas Falk bröt passningen på och friställde Per Ledin som med en kroppsfint lurade bort Fasth och satte 1-0. Hv71 fortsatte att trumma på de första minuterna men AIK växte mer och mer in i perioden. Det bästa läget fick Richard Gynge i numerärt överläge. Fint framspelad av Josh MacNevin fick skarpläge i favoritpositionen mitt i slottet. Men en HV-klubba kommer emellan och skottet blir tamt. I övrigt var det två bra försvar som krympte isen under första delen. Det skapades inte många farliga lägen. AIK vann skotten i perioden med 8?5.

Starten av andra perioden var den första lik. Men den här gången var det AIK som skulle chocköppna med en kvitteringspuck. Efter 21 sekunder fick Josh MacNevin läge i ett 2 mot 1-läge. Men passningen misslyckades och styrdes av HV71-backen Daniel Rahimi i mål. Matchen böljade sedan fram och tillbaka utan att några solklara målchanser skapades. Dick Tärnström var i periodvilan nöjd med lagets insats.
? Vi gör hittills en bra bortamatch, vi spelar enkelt och håller HV-spelarna utanför oss, sa kaptenen till PPV i paus.

I tredje perioden tog HV71 tag i taktpinnen direkt. Men AIK fortsatte att försvara sig bra. Men när HV71:s lagkapten Johan Davidsson glömdes bort i slottet kunde inte Viktor Fasth värja sig. Skottet satt lågt på Fasths klubbhandssida. Det märktes på AIK:arna att det varit en lång bortaturné och trots idoga försök att få fart i anfallen lyckades man inte få upp den sista glöden som behövdes. Istället kunde HV i powerplay göra 1-3 bakom en chanslös Fasth. Gnaget lyckades skapa lite tryck i slutet men den riktiga skärpan saknades.

AIK kan summera sin bortaturné med ett klart godkänt i betyg. Det blev en seger, en oavgjord och en förlust. På tisdag väntar Växjö hemma på Hovet i en kvalserierepris från 2010.

Text: AIK Ishockey
Foto: Stefan Persson, picagency.com