AIK övertygade mot Färjestad
Publicerad: 2012-01-19

Färjestad åkte till hovet med nytt ledarskap i båset. Leif Carlsson har fått ta över efter sparkade Niklas Czarnecki. Trots ny röst i omklädningsrummet blev det förlust mot AIK som vann med 3-0 efter en fin första period som lade grunden till vinsten inför 4565 åskådare på hovet. AIK:s målskyttar var Richard Gynge (2) och Robert Rosén.

Efter att lagen känt på varandra i matchens inledning började spelet att hetta till och det var AIK som fick den bästa chansen genom den nykomponerande juniorkedjan med Oscar Janmark-Nyhlén, Joakim Nordström och David Lilleström-Karlsson men Christopher Nihlstorp i Färjestads mål fick ut ett ben och gjorde en fin benparad på Joakim Nordströms läge i slottet. Färjestad ställde sedan om snabbt och i anfallet efter drog AIK:s Rastislav Pavlikovsky på sig en utvsning, en till synes tveksam utvisning och publiken visade sitt missnöje. Men istället för ett befarat ledningsmål för bortalaget genererade det numerära underläget för hemmalaget att Robert Rosén, efter slarv av Färjestads backar, kunde fri med Nihlstorp sätta 1-0. Med hjälp av hemmasupportrarna fortsatte AIK att vara det bättre laget i perioden och gjorde även 2-0 genom Elitseriens skyttekung, Richard Gynge i spel fem mot fyra. I slutet av perioden försökte Karlstad-laget få in en reducering men Viktor Fasth stod pall och gnaget kunde gå till vila med 2-0.

Färjestad kom ut starkt i andra perioden och tryckte ner AIK i egen zon och hemmalaget fick utstå hård press men Viktor Fasth tog allt som kom i hans väg och gjorde ett par briljanta räddningar och fick ta emot stående ovationer från publiken. Bortalaget försökte med det mesta för att störa Fasth. Nr 14 i bortalaget, Stefan Meyer, tacklade till och med Viktor Fasth som fick sig en rejäl bröstvärmare men domarna valde att fria. Efter halva perioden jämnade spelet ut sig och Chrisopher Nihlstorp fick även han visa vilken duktig målvakt han är. Det fanns chanser åt båda håll men två duktiga målvakter höll mellanakten mållös.

Johannes Salmonsson fick direkt i tredje och sista perioden en gyllene chans att sätta spiken i kistan när han i ett två mot ett-läge försökte finta ner Nihlstorp men lyckades inte riktigt med sin dragning och matchen var fortfarande vid liv. Nästa chans för hemmalaget skulle komma när Sanny Lindström drog på sig en utvisning för hakning men hemmaspelarna fick inte spelet att stämma och kom knappt in i anfallszon och Färjestad hade inga större problem med att reda ut det numerära underläget. Färjestad började sedan sin jakt på reducering och chansen dök upp när Rastislav Pavlikosky fick sitta på botbänken för andra gången i matchen. Men lika dåligt powerplay som laget precis visade upp, lika bra boxplay-spel visade man upp och kunde avvärja det fyra minuter långa boxplayet. När det sedan var lite mindre än fyra minuter kvar av matchen, snappade Richard Gynge upp pucken i afnallszon, återigen efter slarv av Färjestads backar, och kunde sätta dit 3-0.