Förändringar i ledarstaben på juniorsidan
Publicerad: 2021-04-28
junior
Inför uppstarten av säsongen 21/22 har det skett en del förändringar i tränarstaben hos juniorerna. Flera av tränarna har tagit ett steg uppåt, och AIK Hockey har även värvat in två nya talangfulla tränare!

Förra veckan startade juniorverksamheten upp på Ritorp med träningar och presentationer av nya ansikten då flera av tränarna på juniorsidan tar sig an nya roller. AIK Hockey välkomnar även organisationens två nya tränare, Martin Dendis och Pontus Persson!

AIK J20

Den tidigare assisterande tränaren Johan Olsson, som även fick gästspela som assisterande tränare i A-laget i slutskedet av förra säsongen, har nu klivit upp till J20 för att assistera huvudtränaren Martin Dendis.

Slovaken Martin Dendis kommer senast från Linköping där han under säsongen 20/21 tillsammans med Niclas Hävelid assisterade Daniel Eriksson i A-lagets tränarstab. Dessförinnan har Martin tränat LHC:s juniorlag sedan 2015.

AIK:s junioransvarige Jonathan Westerlund beskriver värvningen Martin Dendis som en ung och ambitiös tränare med mycket erfarenhet.

– Martin är en mycket ambitiös tränare som har ett modernt ledarskap där han är mycket duktig på att utveckla individen. Trots att Martins unga ålder har han redan hunnit med att coacha på en hög nivå och arbetat med många skickliga spelare på den absoluta högsta nivån. Vi är mycket glada över att ha Martin hos oss kommande säsong!

AIK J18

AIK:s junioransvarige Jonathan Westerlund bär likt tidigare huvudansvaret för J18-laget, och kommer nu att assisteras av Niklas Andersson som tagit ett kliv upp från U16. Niklas kommer utöver sin assisterande tränarroll att ansvara för fysträningen för samtliga juniorer.

AIK U16

I U16 kommer nyförvärvet Pontus Persson att ta rollen som huvudtränare, assisterad av Joakim Håkansson. Pontus har tidigare varit tränare i Arlanda Wings juniorlag och fick även förra säsongen axla rollen som assisterande tränare i A-laget.

– Precis som Martin är Pontus en mycket ambitiös och strukturerad tränare som kommer höja vår utbildningsnivå bland våra U16-spelare i deras förberedelser för kommande juniorspel. Efter att ha coachat hela stegen från ungdom, junior till senior har Pontus en god kunskap om lagets och individens utvecklingsfas. Vi ser en stor potential i Pontus hockeykunskap och i hans ledarskap, berättar Jonathan Westerlund.

AIK Hockey