Inför Troja/Ljungby - AIK: "Vi ska fortsätta jobba stenhårt för varandra"

24 oktober 2017 16:00

Tomas Mitell och Emil Lundberg ger sin syn på fredagens urladdning mot Vita Hästen och hur laget ska förlänga vinstsviten imorgon mot Troja/Ljungby till fyra raka matcher. Det pratas även nyförv och roller i laget.


AIK:s åtta mål på bortaplan var något man inte gjort sedan år 2000. Effektiviteten i fredagens match mot Vita Hästen var svår att vifta bort.
– Den var riktigt bra! Vi förväntar oss att vara just effektiva i vårt målskytte då vi har bra forwards, där några förväntas att vara extra effektiva. Så det går inte att säga annat än att effektiviteten var bra, säger Tomas Mitell.

Trots en på pappret extremt övertygande seger kan både Tomas och Emil peka på detaljer som måste bli bättre.

– Jag tycker att vi var bättre än Vita Hästen, absolut. Sen kanske inte 2-8 till oss speglar matchen. Det var kul att många fick vara delaktiga i målen och bidra med mål och assist. Vi har fortfarande en del brister i spelet, därför är det än mer viktigt att vi gör mål. Det som kan förbättras är spelet i mittzon, där tyckte jag att vi slarvade mycket, berättar Mitell och fortsätter:

– Matchen böljade mycket fram och tillbaka, särskilt i andra perioden där de ärligt talat kunde gjort något mål. Men i denna match var det vi som fick göra målen. Någonting vi jobbar dagligen med är beslutsfattandet och noggrannheten ute på isen. Det är ofta i mittzon det tippar över vilket lag som får anfalla, analyserar Tomas.

– Jag tycker att första perioden i första perioden spelade vi inte riktigt vårt spel men de två andra är det egentligen inte så mycket att säga om även fast de kunde ha gjort något mål i andra perioden. Vi gör många mål, det kanske inte speglar exakt hur det såg ut men det var skönt att få utdelning, säger Emil Lundberg.

Emil kunde även med sitt 2-6-mål spräcka målnollan för egen del denna säsong men lägger inte allt för stor vikt vid målet.

– Skönt att fått det gjort. Även fast jag inte åker runt och tänker på det om jag ska vara ärlig. Men absolut att det var en skön känsla efteråt, säger Emil.

Emil Lundberg är med sina 35 år lagets äldsta spelare och berättar om hur man hanterar en sådan roll och vad han har för mål med säsongen.

– Jag vet själv från när man var yngre hur man såg upp till gamlingarna i laget och lyssnade till vad de sa. En sådan roll får man ta även fast jag inte tänker på det så mycket. Det viktiga för mig är att få ihop en grupp människor, ett lag som fungerar och vill framåt. Jag tycker det är kul att komma varje dag och se en grupp utvecklas och kunna driva den framåt. Jag vill hjälpa till med något som är större än en själv, så skulle min målsättning kunna uttryckas. Förhoppningsvis når vi riktigt långt denna säsong, säger Emil.

AIK siktar på att ta fjärde raka segern imorgon borta mot Troja/Ljungby. Hur går tankarna?

Det kommer bli en tuff match. Vad jag sett spelar de väldigt rakt i mittzon och använder sargerna en del. De har varit i Division 1 i några år, nu kommer AIK på besök så det är en stor match för dem. De kommer att vara laddade till tänderna och komma ut ganska hårt. Det gäller att vi är redo på det och tar kampen. Som så många gånger förr denna säsong, och som det kommer fortsätta vara.

– Vad gäller måleffektiviteten känns det som att det finns ganska naturligt i laget men vad gäller det hårda jobbet, kampmomenten och att stoppa in näsan när det bränner till är något vi trycker på konstant. När det för andra lag kanske är tvärtom, säger Tomas.

– Vi ska fortsätta jobba stenhårt för varandra, precis som vi gjort i de tre matcher vi vunnit nu. Lita på vårt grundspel som vi gjort de senaste omgångarna och inte falla in i motståndarnas spel. Det känns som vi byggt upp ett tålamod i spelet på sistone som kommer att bli viktigt. Det blir en nyckel imorgon och även alla andra matcher, säger Emil.

AIK kunde under gårdagen presentera ett meriterat nyförvärv i form av backen Clay Wilson. Tomas utvecklar sina tankar som tränare om spelaren:

– Han är tänkt som en offensiv, puckskicklig back som ska ge försvaret rutin och stadga. Förhoppningsvis kan han ge forwards lite puckar med kvalitet att jobba med och göra ett bra jobb på anfallsblå. Vi har en ganska ung och orutinerad backuppsättning som är skadekänslig. Så vi har hållit ögonen öppna och kunde nu slå till för att spetsa till truppen, säger Tomas.

Nästa hemmamatch

AIK - MODO Hockey | Lördag 15.15 | Hovet | Biljettlänk ››