Matchuppdatering - J18
Publicerad: 2018-02-20
J18

Seger mot Haninge Anchors – seger mot Nyköping. Lagets tränare Mattias Persson Ulvegård var nöjd med insatserna och blickar framåt mot kommande matcher.

Haninge Anchors HC – AIK 2-5 (1-2, 0-0, 1-3)

AIK ställdes mot tabelljumbon i torsdags på bortaplan. Gnaget fick en bra inledning på matchen då man tog ledningen med 1–0 genom Filip Löfdahl. Resultatet stod sig i två minuter, innan hemmalaget fick in en kvitteringspuck – en kvittering som snabbt replikerades av bortalaget som kunde återta ledningen strax efteråt. 2–1 var ställningen till AIK efter första perioden.

– Vi fick en ganska bra start på matchen, men får inte riktigt utdelning. 18-4 i skott och 2-1 till oss, säger Mattias Persson Ulvegård.

Tre mål i den första perioden följdes upp av en mållös andra period och fortsatt ledning för AIK inför sista perioden. En drömstart fick man på den – AIK utökade sin ledning både en och två gånger på kort tid innan Haninge fick in en reduceringspuck till 2–4. Istället för ett ytterligare reduceringsmål avgjorde bortalaget matchen med sitt 5-2 mål och tre viktiga poäng till Gnaget.

– Andra perioden blir lite avslagen men vi lägger in en högre växel i tredje perioden, och vinner ganska bekvämt matchen.

Hur gick snacket inför matchen, visste ni vad som krävdes utav er själva för att slå Haninge?
– Ja vi hade vår plan klar, tycker att vi lyckas hålla den i större delar av matchen, säger han och fortsätter.

– Vi håller generellt högre kvalité i de flesta momenten och har ett jämnt lag. Alla femmor är med och producerar framåt vilket gör att vi kan behålla trycket i anfallszon.

AIK – Nyköping 9-1 (3-1, 2-0, 4-0)

Matchen hann knappt starta innan bortalaget tog ledningen efter 46 sekunder, det skulle visa sig bli lagets enda mål i matchen. Daniel Carlqvist kvitterade för AIK i powerplay, ett mål som blev startskottet för en målkavalkad. Ytterligare två mål hann laget göra vilket innebar 3–1 i periodpaus.

Lagets andra powerplaymål sattes dit av Adam Helldén, 4–1-ledningen utökades ännu en gång, denna gång av David Karlström. En trygg 5–1-ledning inför matchens avslutande period. Skulle Gnaget göra fler mål? Visst gjorde man det, nämligen 4 stycken varav ett powerplaymål och ett mål i spel numerärt underläge. Skottstatistiken vann Gnaget med förkrossande 48-21, slutresultat 9-1.

Lagets tränare, Mattias Persson Ulvegård, summerar matchen.

– Islossning, vi kommer till match med samma trupp som mot Haninge men skapar fler bra målchanser. Vi spelar med mer energi i offensiven och jobbar tillbaka puckarna snabbare. Vi har säkert fyra frilägen som vi inte sätter dessutom.

Tre mål i powerplay från AIK i matchen, viktigt att spelet i numerärt överläge sitter.

– Det var helt okej, vi har hittat lite formationer som producerar. I framtiden kommer specialteams avgöra.

Två matcher denna vecka, först mot Täby sedan väntar Södertälje.
– Det kommer bli två tuffa matcher som vi behöver vinna för att förlänga säsongen med slutspel.