Förlust trots Jönssons storspel
Publicerad: 2019-10-11
Herr
Med två raka segrar i ryggen hoppades AIK på att förlänga segersviten hemma mot Björklöven. Trots en storspelade Johannes Jönsson i målet så blev det förlust 0-2 hemma på Hovet.

Det var Björklöven inledde matchen bäst och efter dryga fem spelade minuter så tog gästerna ledningen. Vid en avvaktande AIK-utvisning letade sig ett backskott in bakom Johannes Jönsson. Första perioden var stundtals tuff och tight utan något vidare skönspel.

På så vis fortsatte spelet även i den andra perioden med mycket kamp och ställningskrig. Jönsson var stundtals briljant i AIK-kassen och motade flera farliga skott, ända fram till till slutsekunderna. I spel i numerärt underläge fick Jönsson kapitulera med endast en ynka sekund kvar av mittenperioden. Ett mål som skulle visa sig bli matchens sista.

AIK kämpade för att komma ikapp men anfallsmässigt fanns en del att önska. Trots en stark slutforcering så blev det inga mål framåt denna kväll och segerraden stannade vid två matcher.

Närmast väntar Mora på bortais på onsdag den 16 oktober. Nästa hemmamatch spelas lördagen den 19 oktober då vi tar emot Modo. Boka din biljett och stötta laget till seger ››