AIK Hockey överens med Sarah Forster

28 juli 2021 17:00
dam

AIK Hockey värvar den Schweiziska landslagsbacken Sarah Forster som gör sin fjärde hela säsong i SDHL.


Jared Cipparone börjar få en full trupp till den stundande säsongen i SDHL, men än finns det plats för ytterligare pusselbitar och senast in är 28-åringen Sarah Forster som senast kommer ifrån spel i Leksands IF efter två säsonger i Brynäs.

–Sarah är en erfaren tvåvägsback som producerar både offensivt och defensivt. Hon har två OS i ryggen och hennes mål är ett tredje den här säsongen. Sarah är en väldigt dedikerad och driven spelare som är väldigt mogen både på och utanför isen. Det är bland annat de kvalitéer vi tittar efter när vi rekryterar spelare, berättar huvudtränare och sportchef Jared Cipparone och fortsätter:

–Under våra samtal har det blivit tydligt att våra mål går hand i hand och vi är därför väldigt glada att vi kan addera en spelare av Sarahs rang. Sarah kommer att ansluta till laget i September efter VM i Kanada, och vi ser fram emot att få hälsa henne välkommen!

Sarah Forster är med sina 28 år en mycket erfaren back som bland annat fått representera landslaget vid ett flertal gånger, och även varit med och vunnit SDHL vid ett tillfälle. 2015 anslöt Sarah till Linköping och hjälpte laget att ta SM-guld. Nu väntar backens fjärde hela säsong i den svenska ligan.

–Varje säsong är en chans att få spela i en av de bästa ligorna i Europa, kanske i världen. Det är också en livserfarenhet och med det får jag även möjligheten att lära känna nya människor och andra kulturer utanför hockeyn, inleder Sarah som just nu befinner sig på ett landslagsläger med Schweiz.

–Alla landslagsläger och turneringar ger otroligt mycket erfarenhet. Det är ju en chans att spela mot de bästa lagen och spelarna i världen, och det har jag gjort i tio år nu. Höjdpunkten i landslaget är bronset i VM 2012 i USA, och OS-bronset i Sochi 2014! Berättar hon med stolthet.

Inför den kommande säsongen funderade Sarah på om hon ville återvända hem till Schweiz igen, eller fortsätta spela i Sverige. Men då var önskan att få spela i en välstrukturerad organisation med höga ambitioner.

–När AIK Hockey erbjöd mig chansen att få komma hit så tvekade jag inte. AIK är ett intressant lag med en stark stomme av duktiga och erfarna spelare som har varit i klubben i många år, och det är även spelare från den egna organisationen.

–Jared och jag har haft kontakt tidigare och nu ser jag fram emot att få bli en del av det här laget. Eftersom Jared också har varit i klubben i flera år så bidrar det till en bra och stabil bild av klubben, lägger Sarah till.

Schweiziskan beskriver sig som en social och öppen person med mycket energi. På isen nämner hon sin skridskoåkning som en styrka, men även hennes förmåga att läsa spelet.

–Det jag vill förbättra är nog skickligheten i offensiv zon vid blålinjen för det bli svårare och svårare för backar att skapa farliga lägen därifrån, förklarar hon.

Efter VM i Kanada ansluter Sarah till AIK Hockey och då vill hon bidra med sin erfarenhet både på och utanför isen, samt att ta sitt ansvar för att hjälpa laget mot det gemensamma målen.

–Vid 28-års ålder i damhockey är jag medveten om att jag är närmare slutet av min karriär än början. Därför vill jag ta vara på den här nya utmaningen med AIK till fullo. Jag längtar till att få komma till Stockholm! Avslutar Sarah.

Kontraktet med Sarah Forster är skrivet för säsongen 2021/2022.