Dubbla segrar för damerna i helgen
Publicerad: 2018-09-17
Dam
AIK stod för en stabil insats i helgen och besegrade både HV71 och Göteborg på bortaplan.

Matchen mot HV71 fick en tuff start. Likt premiärmatchen mot Luleå släppte laget in ledningsmålet i spel fyra mot fem i den första perioden och tidigt i den andra skulle det bli än värre.

Hemmalaget utökade sin ledning strax efter att pucken släppts. Den andra perioden var spelmässigt tung för Gnaget som tvingades ta timeout efter halva matchen spelad. AIK repade dock sig och förmådde att få in en reduceringspuck innan mittenakten var över.

Inför den sista perioden var fokus att få in åtminstone en kvitteringspuck. Något Erica Udén Johansson lyckades med i powerplay.

Det blev inga fler mål, varken i den tredje perioden eller den efterföljande förlängningen. Matchen fick avgöras på straffar, där Line Bialik visade kyla och gav AIK bonuspoängen.

Storseger mot Göteborg

Dagen efter var det dags att ta sig an Göteborg på bortaplan.

Efter en mållös förstaperiod, där AIK legat på för ett ledningsmål, fick gästerna till slut hål på Frida Axell i Göteborgs-målet. AIK gick ifrån till en tremålsledning i den andra perioden och kunde därefter spela ut sitt fulla register.

Den spänning som fanns kvar inför den tredje perioden tog gästerna snabbt död på genom att göra tre mål på periodens inledande fyra minuter. Agnes Wilhelmsson stod för matchens sista mål - vilket skrevs till 6–0.

Nästa match för damerna hemma mot Leksands IF den 23 september. Nedsläpp 12:30.

AIK Ishockey