Damjuniorernas nya tränare klara
Publicerad: 2022-05-17
dam
Tränarstaben för AIK:s damjuniorer är nu fastställd. Anna Borgqvist tar över huvudansvaret för damjuniorerna och kommer att assisteras av den tidigare AIK-spelaren Denise Husak Asp.

{!A}

Anna Borgqvist som under förra säsongen stod vid Jared Cipparones sida som assisterande tränare i damlaget tar nu över huvudansvaret för AIK:s damjuniorer.

Borgqvist kom till AIK Hockeys organisation inför förra säsongen [Läs mer ››], efter att hon själv precis avslutat sin spelarkarriär med meriter som bl.a. över 400 matcher i SDHL, 2 OS-turneringar och 5 VM-turneringar.

Hör Annas tankar om att ta över som huvudtränare hos damjuniorerna i videospelaren här i artikeln.

Vid Anna's sida kommer vi även att få se ett bekant ansikte. Denise Husak Asp som nyligen bekräftade att hon avslutar karriären som spelare [Läs mer här››] väljer att stanna i AIK Hockey, men som assisterande tränare.

–Jag ser det som en jätteroligt möjlighet att få vara med och utveckla unga tjej- och damhockeyspelare och få vara med på deras resa framåt. Det ska bli extremt roligt att få göra något som jag inte har gjort förut och jag hoppas att jag kan bidra med mina egna hockeykunskaper, energi och trygghet, berättar Denise Husak Asp.

–Det känns tryggt att få göra det med Anna och jag tror att vi båda kommer stötta varandra genom säsongen med våra egna erfarenheter och att vi tydligt har samma mål! Avslutar hon.

Kontrakten med Anna Borgqvist och Denise Husak Asp sträcker sig över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey