Svag andraperiod fällde AIK

18 oktober 2013 22:58

AIK förlorade mot serietvåan Luleå med 2-5. Det var en svag andraperiod från stockholmarna som gav slutresultatet. Med hela fyra mål emot sig i mittenakten hade AIK svårt att hämta ikapp. AIK:s mål gjordes av Mattias Janmark och Christopher Aspeqvist.


AIK fick under fredagskvällen svårast tänkbara motstånd. Ett av seriens formstarkaste lag, Luleå, tog emot stockholmarna i Coop Arena. I första perioden hade AIK svårt att komma in i matchen och hemmalaget fick styra händelserna på isen. Följdaktligen kom också ledningsmålet för norrbottningarna genom kvällens spelare Linus Klasen. Efter ett försvarsmisstag i egen zon fick Klasen vandra in och ensam mot målvakten Hamberg placera in pucken mellan benskydden. Huddingefostrade Klasen hade stor show och låg bakom Luleås alla mål denna kväll. AIK växte in i matchen och kunde i spel fem mot tre skicka in kvitteringen genom Mattias Janmark.

Andra perioden och ett sylvasst Luleå-powerplay blev det som fällde AIK denna kvällen. Fyra mål i baken varav tre i spelformen gjorde att AIK gick till periodvila med ett nästan ointagligt 1-5-underläge inför sista akten.

Trots bra intentioner i sista perioden kom AIK inte närmare än Chrisopher Aspeqvist reduceringsmål i mitten av perioden.

– Märklig match måste jag säga. Luleå har första perioden och vi är jäkligt nöjda att gå till vila med 1-1, i andra tar vi tag i grejjerna och är på väg in i fajten. Sen kommer utvisningar och vi spelar faktiskt bra i boxen, men puckarna trillar in på lite märkliga sätt. Där förlorar vi också matchen. Men det är bara att studsa tillbaka, sa en besviken tränare Franzén efter matchen.