Sent poängtapp borta mot Karlskoga
Publicerad: 2019-01-09
Herr
AIK såg ut att få med sig alla tre poäng i bortamötet med Karlskoga men en sen kvittering ledde till förlängning, där hemmalaget fick med sig bonuspoängen.

AIK inledde toppmötet bra och kontrollerade inledningen av matchen. Jesper Frödén hade två fina lägen men båda gångerna slutade med att pucken fångades av Henrik Lundbergs plockhandske.

Karlskoga fick upp sitt tempo efter ett numerärt överläge och kunde även ta ledningen strax innan periodpausen. David Lilja var omarkerad framför Källgren och kunde raka in ledningsmålet efter att ingen AIK-spelare lyckats få tag i pucken bakom mål. Istället kunde Oskar Bäck roffa åt sig pucken och frispela Lija.

Uppförsbacken blev jobbigare i den andra perioden efter att hemmalaget utökade till 2–0 i powerplay. Men gästerna skulle komma tillbaka. AIK fick kontakt minuterna senare genom Fredric Weigel, som vanligtvis annars är den som står för assistpoängen. Weigel, frispelad av Frödén med en fin öppnande passning, gjorde inga misstag utan reducerade med ett distinkt handledsskott.

• Jag blundade och sköt, berättade han själv i periodpausen till C More.

En mer utpräglad målskytt steg in i handlingarna lite senare. Anton Holm höll sig framme och stötte in returen från nära håll på Ludvig Claesson skott och det var kvitterat.

– Vi måste få fler långa anfall samt även hitta några puckar i mitten då de överbelastar kan vi nog skapa farliga målchanser, löd Fredric Weigels analys inför den tredje perioden.

Det oavgjorda resultatet var inget som varken Karlskoga eller AIK nöjda med utan de båda lagen försökte ta över initiativet i den en tredje perioden. Hemmalaget inledde vassast och lyckades pressa tillbaka Gnaget. Men det var först vid matchens slutminut som det skulle avgöras.

AIK kunde ta ledningen i powerplay genom Andreas Hjelm med 45 sekunder kvar av matchen. Men glädjen var kortvarig då Karlskoga kvitterade med blott 27 sekunder kvar av matchen. Väl i förlängningen kunde Karlskoga ta hem bonuspoängen.

Nästa match är nu på fredag då Västervik kommer på besök. Biljetter köper du enklast här ››