Ny förlust mot Oskarshamn
Publicerad: 2018-02-17

AIK åkte till Oskarshamn i förhoppning att släcka en förlustsvit som sträckte sig till tre raka matcher mot Oskarshamn. Men dessvärre vaknade gästerna för sent och inkasserade därmed sin fjärde raka förlust mot IKO.

Hemmalaget Oskarshamn hade – inför dagens möte – valt att spela i bortastället i ett sätt att förbättra lagets hemmastatistik som inför matchen var näst sämst i HockeyAllsvenskan.
Laget fick även den starten de hoppades på. John Dahlström gav laget ledningen efter gästernas försvar varit aningen generöst i markeringsspelet.   

Efter ett par minuter med Oskarshamnpress kunde AIK ta över spelet allt mer i en förstaperiod med böljande spel. Gästerna vann skotten i den första perioden men hade svårt att komma till några farliga lägen. När väl chanserna dök upp i form av två-mot-ett-lägen slarvades de bort i sista passningen.  

Gästernas fina spel från senaste matchen, hemma mot Timrå, var som bortblåst. AIK saknade energi och hade svårt att visa upp ett eget spel under matchen. Samtidigt var man aningen slappa i försvaret – vilket mynnade ut i ytterligare ett mål för Oskarshamn.

Målet blev till en väckarklocka för Gnaget som var nära att replikera genom nyförvärvet Mathias From som var nära att näta två gånger om.

AIK skapade flera heta målchanser som mycket väl hade kunnat resultera i ett svartgult mål men Christoffer Rifalk i Oskarshamn kunde med både skicklighet och tur freda sitt mål.

Anstormningen mot Oskarshamn ökade i den tredje perioden men skärpan var inte närvarande hos bortaspelarna som kom till bra lägen men som inte förmådde att spräcka Rifalks nolla. Fram till att Jesper Frödén snappade upp en puck bakom kassen och kunde lirka in reduceringspucken med drygt halva den tredje perioden kvar att spela.  

Det skulle komma ytterligare ett svartgult mål, genom Kalle Jellvert med åtta sekunder kvar. Tyvärr för gästerna hade redan Oskarshamn utökat till 3–1, vilket gjorde att målet endast snyggade till siffrorna.

Chans till revansch blir det nu på onsdag då Västerviks IK kommer på besök.

Nyttja dina bonuspoäng i DE33

Lojalitetsprogrammet DE33 ger dig som biljettköpare till AIK Hockeys hemammatcher olika typer av förmåner. Dessa förmåner tas ut genom ett poängssystem som baseras på antalet gånger du köpt en biljett till AIK Hockeys hemammatcher under årets säsong via internet.
Registrera dig nu och nyttja dina bonuspoäng ››

AIK AIK Ishockey