Supporterinitiativet hjälper fler att se AIK Hockey på plats

9 juni 2021 16:00

Säsongskortsförsäljningen har visat en positiv trend och nu har även de med ekonomiska svårigheter fått en chans att stötta AIK på plats i höst. Detta då supportrar på sociala medier har valt att skänka klackkort till sina med-AIK:are med kravet "att det måste vara en gaphals".


Det var i början av juni som ett inlägg på Twitter skrivet av Fredrik Jonsson Cederling uppmärksammades i AIK Hockeys sociala medier.

"Skänker ett klackkort till gaphals med stort svart hjärta och större röst än plånbok. Ring Anton 0707235708 på @AIKishockey och lämna godkänt röstprov så fixar han resten. #AIK #ignagetsåstöttarvivarandra"

Det dröjde inte länge förrän AIK Hockeys Anton Johnson, ansvarig för säsongskort och biljetter, fick ett meddelande från en 27-årig supporter som studerar till lärare och har två små barn, och därav inte har ekonomin att köpa ett säsongskort till kommande säsong.

– Tanken med initiativet var först och främst det uppenbara med att ge någon med stort AIK-hjärta möjlighet att se AIK Hockey på Hovet i höst som annars inte skulle ha möjlighet till det. Sedan fanns även förhoppningen att skapa ringar på vattnet och kanske få fler att inspireras av tanken att hjälpa andra i AIK-familjen på ett eller annat sätt, vilket det glädjande nog gjorde till viss del. Jag har länge känt ett sug efter att bidra på ett eller annat sätt som många verkliga hjältar gör genom att hjälpa till med försäljning av 50/50-lotter, sköta Borgen, ta hand om statistiken, skapa insamlingar mm. men har insett att jag tyvärr inte har den möjligheten och då har små ekonomiska initiativ blivit mitt sätt, berättar Fredrik om sitt initiativtagande.

– För mig är ett fullsatt Hovet med det tryck det innebär den bästa upplevelse som finns och om jag kan få ytterligare en supporter att ställa sig på läktaren i höst så är jag övertygad om att många andra Gnagare också kan fixa det på ett eller annat sätt. Så inspirera, vädja, tjata eller på annat sätt övertyga din familj, din vän eller kanske din kollega om att just hon eller han kommer göra skillnad på Hovets läktare i höst. Fyll Hovet #8094, hälsar han avslutningsvis till sina medsupportrar.

Kort därefter kom nästa tweet - från Jonathan Palm, med samma tanke.

– Egentligen var det bara att jag blev inspirerad av Fredriks initiativ och så är det kul att kunna ge en annan AIK:are chansen att följa laget på Hovet som annars kanske inte haft den möjligheten, berättar Jonathan.

"Jag tänkte haka på Fredrik Jonsson Cederlings initiativ och också skänka ett klackkort. Samma villkor, det ska vara en gaphals!"

Det klackkkortet skänktes till en journaliststudent som tidigare haft säsongskort men nu i och med studerandet inte haft möjlighet att förlänga.

Ryktet om supporterinitiativet har nu spridit sig till AIK Hockeys Instagram där Johan skickade ett meddelande och ville skänka ett klackkort även han.

"Då jag haft säsongskort i flera år men nu flyttar utomlands vill jag också gärna skänka ett klackkort till en gaphals."

AIK Hockey och säsongskortsansvarige Anton Johnson är mycket glada över supportrarnas vilja att hjälpa andra AIK:are.

– Vi är väldigt tacksamma, och framförallt väldigt stolta över att vi har supportrar som ställer upp för de med mindre plånbok och ger dem en chans att vara på plats i höst! Säger han.

I fotspåren av Fredrik, Jonathan och Johan har även "Ladies On Ice"-gruppen på Twitter och Facebook valt att göra samma sak, men med ytterligare ett krav. De skänker ett klackkort samt ett damkort till en tjej, som gärna också får vara en gaphals.

Vill du också haka på trenden och skänka ett säsongskort, eller är du en av dem med ansträngd ekonomi som ändå vill få chansen att se AIK Hockey live? Kontakta Anton på [email protected] eller 070-723 57 08