Förlust hemma mot Västerås
Publicerad: 2018-11-18
Herr
AIK fick se sig besegrade under söndagskvällen av Västerås. Det var första matchen för säsongen som AIK gick poänglösa från Hovet.

Det var två formstarka lag som gjorde upp på Hovet ikväll. AIK kom senast från seger hemma mot Almtuna och hade siktet inställt på tre nya poäng. Det var dock gästande Västerås som tog tag i taktpinnen i början av matchen. Mycket tack vare Lukas Zetterberg som med sina två mål gav bortalaget en tvåmålsledning efter drygt halva den första perioden.

Hemmalaget repade dock mod och kunde genom just nu stekhete Max Lindholm sätta reduceringen. #12 satte sitt femte mål på tre matcher när han bröt sig in framför mål och lyckades tråckla in pucken i mål. Ett viktigt mål för Gnaget som därmed fick kontakt och nyvunnen energi inför den andra perioden.

Tyvärr för AIK var inte Lukas Zetterberg klar för kvällen. I en snabb omställning fick han pucken framför Erik Källgren och Lukas lade pucken högt i nätet och noterades därmed för ett hattrick i matchen.

Just skärpan var den stora skillnaden ikväll mellan lagen. AIK spelade sig fram till farliga chanser men puckarna ven utanför mål medan Västerås kunde ta tillvara på sina chanser som uppstod. 4–1 kom till efter att hemmalaget missat i markeringen och låtit Fredrik Hetta stå obevakad i slottet och sikta in sig.

– Vi kan bättre än det här och vi måste in och kriga och hålla i pucken i anfallszon, sade Daniel Muzito Bagenda efter 40 minuter spelade.

Det var ett mer hungrigt AIK som kom ut i den tredje perioden men pucken ville inte in för de svartgula. Samtidigt var Västerås skickliga att ställa om när tillfälle gavs och var även nära att utöka sin ledning med Erik Källgren räddade AIK från större förlustsiffror.

Det blev till slut säsongens första nollpoängare på hemmaplan. Siffrorna skrevs till 4–1 till Västerås fördel. Nästa match för AIK är på onsdag då laget ska ta sig an Tingsryd på bortaplan.