Peter Nylander fortsätter i J20

8 maj 2017 13:43

J20:s huvudtränare, Peter Nylander, kommer att fortsätta leda laget över kommande säsong. – Det är klart man känner inspiration att köra på, säger han.


Peter Nylander – tillsammans med övriga ledarstaben och spelare i J20 – kan stoltsera som bronsmedaljörer i JSM säsongen 16/17 efter att laget besegrade HV 71 med 5–4. Nu blickar han fram mot kommande säsong.

– Det känns väldigt kul att få fortsätta leda J20 – speciellt efter föregående säsong. Nu är det igång igen med nya killar som man får börja om med. Det blir till stora dela nytt lag och man får ställa om, berättar han och förklarar vidare.

– Spelarna ska gå igenom många faser. För det första ska de hitta sin roll, det kan vara en omställning att komma upp i J20. Det är en högre nivå än tidigare för många och det kan även innebära ett nytt sätt att spela. Det krävs noggrannhet i allt du gör och till en början blir det mycket instruerande men spelarna kommer, ju längre säsongen lider, bli mer självständiga på isen.

Peter Nylander ledde laget till JSM-brons.

Föregående säsong blev en annorlunda sådan. J20 tog visserligen JSM-brons men hade under hösten stora problem. Under våren reste sig laget och lyckades ta hem bronsmedaljen i JSM.

– Vi hade en tuff höst som vi lyckades vända på, mycket tack vare karaktären på laget. Spelarna förstod vad som behövdes för att vara framgångsrik och för att spela som ett lag.

Peter själv menar att han lärde sig mycket under föregående säsong. Främst att behålla kylan och kunna analysera vad i spelet som kan behöva ändras på för att vända på trender.

– Absolut gjorde jag det! Det är i motgång som man sätts på prov och det gäller att hålla sig kylig och inte bli för uppstressad.

Nu väntar försäsong för spelarna – en viktig period enligt Peter.

– Killarna har varit lediga i några veckor och nu börjar uppbyggnadsfasen som är väldigt viktig ifall spelarna ska kunna ta nya steg i utvecklingen.

– Det är en ny säsong och det är många nya spelare i laget. De har nu chansen att visa att de ska tävla om istid och även chansen att få ta klivet upp till A-laget.