Förlust i årets sista match
Publicerad: 2018-03-18
AIK åkte dessvärre på en uddamålsförlust borta mot Björklöven. Trots en stark upphämtning i den tredje perioden slank poängen ur händerna i slutskedet efter ett sent avgörande.

Båda lagen visste om förutsättningarna vid nedsläpp. Tre poäng var ett måste – samtidigt som resultaten skulle gå vägen i de andra matcherna. Det gjorde att lagen satte full fart framåt – vilket ibland gjorde att det tummades en aning på de defensiva arbetsuppgifterna.

Både Björklöven och AIK skapade chanser som mycket väl kunde mynna ut i ett ledningsmål och det var till slut hemmalaget som öppnade målkontot genom Jacob Peterson som hittade nätet bakom Erik Källgren i Gnagets bur.

Jens Jakobs var glasklar vad som gällde inför den andra perioden. – Vi måste upp med farten och allt, kommenterade #26 inför den andra perioden.

Något AIK även gjorde. Gnaget fick en smakstart på mittenakten då Mathias From var påpassligt framme och snodde åt sig en illa slagen passning i hemmalagets zon. Mathias fintade sedan ner Björklövens målvakt, Adam Werner, och serverade sedan Jesper Frödén öppet mål som förvaltade på bästa sätt.

Repliken kom dock bara minuterna senare och Björklöven var snabbt tillbaka i ledning efter att gästerna tappat markering på bortre ytan och Austin Farley frispelats. En ledning som skulle bli än större minuterna senare efter att hemmalaget utnyttjat en snabb omställning. De två snabba målen tog ner gästernas energinivå – som hade det svårt att få till några farliga målchanser. När de väl dök upp hamnade skotten allt för ofta i magen på Werner.

I den tredje perioden valde Björklöven att dra sig tillbaka och tillät på så sätt AIK att ta över puckinnehavet. Gästerna tog därmed över taktpinnen och ett reduceringsmål hängde i luften. Jesper Frödén fick till slut in ett mål i powerplay som ingav laget hopp. Kort efteråt hittade även Simon Fernholms skott från blå in bakom Adam Werner och kvitteringen var ett faktum.

Stärkta av upphämtningen var gästerna även ytterst nära att ta ledningen. Dessvärre skulle det bli noll poäng i säsongens sista match då Björklöven utnyttjade ett numerärt överläge i slutskedet av matchen.

Dagens resultat gör att AIK slutar på en fjärdeplats i Slutspelsserien – vilket betyder att det dessvärre är slutspelat för säsongen 17/18.

AIK AIK Ishockey