Lukas Macklin tar klivet upp till A-laget

4 april 2019 20:00
Herr

Forwarden Lukas Macklin, som kommer från en stark säsong med klubbens J20-lag, tar nu klivet upp till A-laget. – Jättekul, ett mål jag har jobbat hårt för att nå, säger Lukas Macklin.


Med två poängmässigt starka säsonger i J20 har Lukas Macklin gjort sig ett namn i juniorhockeyn som en poängstark forward. Nu har han blivit belönad med ett A-lagskontrakt.

– Det känns jättekul och är något jag har jobbat hårt för att nå. Det har varit mitt mål sedan jag kom till AIK inför säsongen 2014/15, berättar Lukas Macklin.

Sportchefen Anders Gozzi menar att årets säsong visar att Macklin är redo för spel i HockeyAllsvenskan.

– Lukas besitter en bra teknik samt bra fart. Dessutom har han ett bra spelsinne och visade under denna säsong att han är redo för spel i HockeyAllsvenskan, berättar han.

Forwarden testade på A-lagsspel redan för två säsonger sedan och han noterades då för sitt första seniormål. Tiden i A-laget gav honom tid att förbereda sig, menar Macklin.

– Jag lärde mig främst att kunna ta bättre beslut ute på isen. Det gäller att man snabbt ska kunna avväga ifall man till exempel ska lägga ner pucken eller ifall man kan göra en offensiv dragning.

Just det offensiva tänket samt kreativitet är något som beskriver Lukas Macklin väl.

– Jag vill gärna spela med hög fart, hårt jobb samt vara kreativ ute på isen och skapa chanser åt både mig och mina lagkamrater.

Att förre J20-tränare, Jussi Salo, är lagets nye huvudtränare ser Lukas Macklin mycket positivt på.

– Vi hade en bra relation under årets säsong och det känns kul att han fick jobbet. Jag har väldigt stort förtroende för honom och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på relationen, nu på seniornivå.

Kontraktet med Lukas Macklin är skrivet över kommande säsong.