Suddenförlust hemma mot Mora
Publicerad: 2020-02-23
Herr
Trots en pigg inledning och 2–0 räckte det inte hela vägen utan AIK fick nöja sig med en poäng.

Det var ett lag som jagade slutspelsplats och ett annat som letade efter formen som gjorde upp idag på Hovet.

AIK, som har visat på en gryende form efter Roger Melins intåg, fick en smakstart på matchen. Redan efter 26 sekunder kunde Johan Porbsger höja armarna mot taket efter att ha styrt in ledningsmålet.

Många på läktaren drog på smilbanden och leendena skulle bli än större när Oscar Nord lyckades på något sätt styra in pucken kort innan den första periodvilan.

Kort därefter skedde dock en scenförändring. Mora började diktera villkoren och gick upp till en 3–2-ledning innan John Henrion kvitterade. AIK:s tredje mål i matchen och samtliga kom via styrning.

Båda lagen skulle få in ytterligare en puck i nätmaskorna innan perioden var över, vilket tog matchen till förlängning. I ett snabbt anfall kunde Mora vända spelet och Oskar Svanlund gav gästerna bonuspoängen.

Nästa hemmamatch för AIK är på fredag då Modo kommer på besök.