Matchuppdatering - J20 & J18
Publicerad: 2017-12-04

AIK:s J20-lag var under helgen på turné i Dalarna för möte med Mora och Leksand. J18 höll sig på hemmaplan för matcher mot Almtuna och Huddinge.

Mora - AIK 2-3 (0-0, 2-1, 0-1, 0-1)

AIK började dalaturnén i Mora under lördagen. Efter en mållös första period så var det AIK som minuten in i den andra perioden kunde ta ledningen. En ledning som dock skulle replikeras väldigt snabbt av Mora. Två minuter innan perioden var över hade Mora vänt på matchen och hemmalaget kunde alltså gå in inför sista perioden med en 2-1 ledning. Än en gång skulle AIK dock göra ett snabbt mål i periodens inledning och inget av lagen skulle, trots en del powerplay-chanser, göra ytterligare något mål utan matchen slutade 2-2 under ordinarie tid. I den följande förlängningen var det dock AIK som drog det längsta strået med det matchavgörande 2-3 målet och bonuspoängen gick därmed till Gnaget.

Leksands IF - AIK 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Matchen mot Leksand följde en del mönster från Mora-matchen. Det var AIK som sent i den första perioden skulle ta ledningen men en än gång kunde hemmalaget kvittera nästan omgående. Efter att den andra perioden bestod av utvisningar mest så kunde Leksand vända på matchen i den sista perioden. Man passade först på att utnyttja ett powerplay några minuter in och när AIK tog ut målvakten i jakt på kvittering så kunde Leksand utnyttja den tomma buren och därmed fastställa slutresultatet till 3-1.

***

AIK J18

AIK - Almtuna (1-0, 1-0, 0-0)

Efter en förstaperiod som mest bestod av outnyttjade PP- chanser så var det AIK som 30 sek från slutet skulle ta ledningen i matchen i spel fem-mot-fem. I den andra perioden skulle AIK dock utnyttja periodens enda PP-läge när man gjorde 2-0.  Almtuna lyckades inte komma närmre i sista perioden utan AIK kunde hålla undan och ta 3 sköna poäng på hemmaplan.

AIK - Huddinge (0-0, 0-3, 2-2)

Efter en mållös första period lagen emellan kunde gästande Huddinge explodera rejält i den andra perioden. De två första målen man gjorde kom efter att man var effektiva i PP och utnyttjade sina två raka möjligheter. Man skulle även passa på att göra ett 0-3 mål och i samband med det kände sig AIK nödgade att ta timeout. Den fick inte omedelbar effekt men i den tredje periodens inledning skulle AIK reducera efter dryga två minuters spel. Man skulle även göra ytterligare ett reduceringsmål och skapa nerv i matchen. Men närmare än 2-3 kröp aldrig AIK i matchen utan Huddinge kunde tyvärr tämligen omgående i PP göra 2-4. I boxplay passade även gästerna på att göra 2-5 vilket segersiffrorna till slut skrevs till.