AIK-kompisarna - Meja & Johanna
Publicerad: 2017-08-02
AIK-kompisar
Under torsdagen fick nioåriga Meja stifta bekantskap med sin nya AIK-kompis, Johanna Lagus, som till vardags spelar i AIK Hockeys damlag.

Meja träffade sin AIK-kompis - Johanna Lagus

Under torsdagen fick nioåriga Meja stifta bekantskap med sin nya AIK-kompis, Johanna Lagus, som till vardags spelar i AIK Hockeys damlag.

Samarbetet mellan AIK Hockey och Barncancerfonden Stockholm Gotland, som inleddes under föregående säsong, innebär bland annat att barnen kommer att få lära känna hockeyspelarna i klubben på ett mer personligt plan under säsongen. Under torsdagen fick nioåriga Meja träffa sin nya AIK-kompis – Johanna Lagus.

Det var första gången de två vännerna träffades och båda två var väldigt förväntansfulla. Meja fick en AIK t-shirt och 4 stycken hockeyklubbor till henne och hennes tre syskon. Meja tog sedan med Johanna upp på sitt rum och visade sin coola och alldeles egna scen med både keyboard, gitarr och mikrofon. Meja berättade att hennes favoritartist är Linus Svenning och att hon även skriver egna låtar då och då.

De två AIK-kompisarna passade även på att pyssla och gjorde var sitt armband som de bestämde skulle vara ett AIK-kompis armband. Johanna berättade att hon kommer bära det när hon spelar match och Meja svarade att hon kommer bära det när hon uppträder och sjunger. Tillsammans så ger dem jättemycket tur. Besöket avslutades med att inviga de nya klubborna i vardagsrummet med passningsspel och match.

Meja blev dessutom inbjuden av Johanna att efter jul komma och besöka en av damernas hemmamatcher på Ritorp. Hon kommer då att bland annat få en rundvandring i omklädningsrummet och hälsa på resten av Johannas lagkamrater.

AIK-kompisarna längtar redan att få träffas igen - under tiden kommer de skicka bilder och höras på telefon.

AIK AIK Ishockey