Emil Lundberg förlänger med AIK: "Vi har något stort på gång"

4 februari 2016 12:00

Den 34-årige centern Emil Lundberg har stått för en stabil säsong och har nu kommit överens med AIK att förlänga sitt kontrakt ytterligare ett år.
– Han tar ett stort ansvar i en defensiv roll och är en stabil center som visat att han har hög lägstanivå, säger sportchef Anders Gozzi.


Parallellt med slutspurten av HockeyAllsvenskan och ett stundande playoff-spel jobbar sportchef Anders Gozzi med att bygga ett lag inför nästa säsong. Och nu är det klart att Emil Lundberg ingår i det laget.

Emil förstärkte AIK under föregående säsong när Yared Hagos lämnade laget och har under pågående säsong gjort 18 poäng på 42 matcher. Men det är inte för Emils poängproduktion AIK valt att förlänga med centern.
- Emil har gjort väldigt bra ifrån sig och vi är jätteglada att han spelar i AIK nästa säsong också. Han tar ett stort ansvar i en defensiv roll och är en stabil center som visat att han har hög lägstanivå, säger sportchef Anders Gozzi.

Emil är själv nöjd att han ingår i den truppen som AIK bygger inför nästa säsong:
- AIK är en storklubb, jag var övertygad om att klubben skulle hitta ett sätt att vända från botten till toppen, men att det gått så snabbt visar verkligen att det här laget är speciellt. Vi har något stort på gång och jag är jätteglad att jag får fortsätta att vara med på den här resan.

Inför säsongen fick du ett större ansvar som assisterande lagkapten. Hur ser du på din roll i laget?
- Jag gillar att ta ansvar, mitt spel är väl så. Även om jag inte gör mycket poäng tycker jag om att ta ansvar på andra sätt. Jag känner mig som en viktig del i laget, avslutar Emil.

Emil Lundbergs nya kontrakt sträcker sig över säsong 2016/17.