Christian Sandberg: "Det är kul att vara tillbaka"

23 januari 2018 17:00

Christian Sandberg är tillbaka i spel och pratar om kommande mötet med Troja Ljungby, känslan att spela på Hovet och statistiken hemma- kontra bortaplan.


Christian Sandberg är tillbaka i spel efter ett par veckors skadefrånvaro. På frågan om hur känslan är att vara tillbaka svarar han:

– Det känns jättebra, tufft att sitta vid sidan av. Det är kul att vara tillbaka, träna och spela matcher igen.

Statusen just nu:

– Jag tror att den är helt okej. Jag har kunnat åka ganska mycket skridskor när jag varit skadad, men sen gäller det att hitta tajming i vissa situationer. Man får försöka jobba hårt och bidra så mycket man kan.

AIK:s lagkapten vet hur viktigt det är att hålla sig i form trots skada, samt att ”skynda långsamt” är ett bra recept.

– Det är jobbigt att sitta vid sidan av, men det gäller att göra det bästa av situationen. Se till att man får ordning på skadan, träna hårt och se till att hålla sig i form så att man är redo när man kommer tillbaka. Det känns bra nu!

AIK möter Troja/Ljungby imorgon på bortaplan där en tuff match väntar för gästerna. Troja ligger långt nere i tabellen men man är formstarka trots allt, sex raka hemmasegrar är ett kvitto på det. AIK är formstarkast i hela HockeyAllsvenskan de senaste 10 matcherna. Och på bortais har det sett bra ut stora delar av säsongen. En andraplats i bortatabellen och två av två möjliga segrar mot Troja denna säsong gör att AIK kan gå ut med ett stort självförtroende i den tuffa bortamatchen.

– Jag tror att det kommer bli en väldigt tuff match, det kommer krävas hårt arbete från allihopa, det är vi inställda på. Vi måste steppa upp vårt PP och ta vara på de chanser vi får. Jag tror att tålamodet kommer vara grymt viktigt, vi kommer möta ett lag som kör ganska hårt. Vi kommer få våra chanser, det gäller att ta tillvara på de.

Laget har som sagt ett bra bortafacit i år men på hemmaplan har det gått tyngre. Gnaget placerar sig på en åttonde plats i tabellen. Hur stor är skillnaden att spela borta jämfört med hemma?

– Det är klart att det är stor skillnad, jag älskar att spela på Hovet. Det finns ingenting bättre. Vi har haft lite blandade insatser både borta och hemma, jag själv lägger inga funderingar på om det är hemma eller bortaplan, men jag tycker det är skitkul att spela hemma.

Bitvis har det sett mer energifattigt ut sista matcherna, men det är ingenting som oroar Christian Sandberg. Han vänder det till en styrka istället, hur starkt det är av laget att ta poäng i sådana matcher.

– Sista 10–12 matcherna tycker jag att vi har gjort det väldigt bra. Sen kanske vi inte har kommit upp i nivå de senaste matcherna, dock är det starkt att ta poäng och vinna.

NYTTJA DINA BONUSPOÄNG I DE33

Lojalitetsprogrammet ger dig som biljettköpare till AIK Hockeys hemammatcher olika typer av förmåner. Dessa förmåner tas ut genom ett poängssystem som baseras på antalet gånger du köpt en biljett till AIK Hockeys hemammatcher under årets säsong via internet.
Registrera dig nu och nyttja dina bonuspoäng ››