Emil Lindbloms första mål i AIK gav tre poäng

6 februari 2019 21:18
Herr

Emil Lindbloms första mål i AIK räckte för tre poäng när Gnaget besegrade Almtuna på bortaplan.


Det var botten som tog emot toppen i Gränbyhallen när AIK gästade Almtuna. Och det var gästerna som inledde piggast. AIK kom ut starkt och kopplade ett tidigt grepp om matchen, ett grepp som knöts allt hårdare efter att Emil Lindblom noterades för sitt första seniormål.

Lindblom var framme på en retur, vinklen var dålig och det verkade som att Arvid Ljung i Almtuna-målet väntade sig ett skott mot krysset. Det gav en lucka längs isen som resulterade i ett ledningsmål för AIK när pucken gled in. Målet fungerade dock som en väckarklocka för hemmalaget som upptäckte att de annars skulle bli frånåkta, och satte i en högre växel.

Spelet blev allt mer jämt och tillknäppt och resultatet stod sig inför den sista perioden.

– Det gäller för vår del att vara skärpta i sista perioden och få stopp i deras spel, sade Johan Larsson inför den tredje perioden.

AIK säkrade upp ytorna och fokuserade på att hålla tätt framför Erik Källgren den sista perioden. Almtuna svarade genom att flyttade fram positionerna - vilket gav AIK fina lägen till att ställa om. Jacob Dahlström fick bland annat ett friläge men Arvid Ljung var denna gång tät längs isen.

Ju längre perioden led, desto mer fick Erik Källgren att göra. Men både han och AIK klarade av slutminuterna med bravur och kunde inkassera ytterligare tre poäng.

Nästa match är om en vecka, då laget gästar Tingsryd. Nästa hemmamatch är mot Leksands IF. Det är knappa 1000 biljetter kvar till matchen - boka din biljett innan det är för sent ››