AIK till Playoff efter dramatik
Publicerad: 2017-03-14

AIK är klara för Playoff efter 5-2 borta mot Almtuna. Jonas Almtorp satte slutresultatet i öppen bur och AIK är därmed klart för Playoff.

Matchen inleddes nervöst och Almtuna hade de första och hetaste målchanserna. Spelet flöt sedan på och första avblåsningen kom först efter 6.45 då backen Andreas Hjelm trampade in i offensiv zon och hängde in 1-0 för AIK. Efter målet tog AIK över spelet och efter 9.25 fick Christian Sandberg ett friläge som dock satt stenhårt i målvaktens vänstra stolpe. Spelet böljade därefter fram och tillbaka där chanserna utbyttes med slarvigt spel i egen zon från båda sidor. Efter 13.48 kvitterade Almtuna med ett välplacerat skott från slottet. I slutet av perioden fick AIK ett powerplay. Där hade man förtvivlat svårt att komma till avslut och Almtuna redde ut sitt boxplay utan större problem.

Den andra perioden började direkt med Almtuna-mål. Redan efter 18 sekunder hittade pucken in bakom Gasper Kroselj. Efter 1.48 trampade Joakim Thelin sig fri med Almtunas målvakt, men innan han hann komma till avslut blev han nedriven bakifrån med straffslag som påföljd. Straffen förvaltade Jens Jakobs på allra bästa sätt då han satte 2-2 distinkt. Efter 6.12 åkte Jonas Almtorp på en 2+2-utvisning. AIK visade dock upp ett säkert och stabilt boxplay och utvisningstiden rann ut utan några större bekymmer. I slutet av andra perioden fick AIK chansen att spela 5-3. Powerplay-spelet var dock fortsatt uddlöst och lagen gick till pausvila i ställningen 2-2.

Tredje perioden började nervöst och trevande. Men efter 7.05 stänkte Daniel Olsson-Trkulja 2-3. Målet kom till efter att Anton Cederholm brutit in mot Almtuna-kassen och Trkulja vispat in den lösa pucken. Målet gick till videogranskning men bedömdes giltigt. Efter 12.25 utökade AIK ledningen till 2-4 efter att Christian Sandberg skjutit in pucken. Efter 15.51 åkte en Almtuna-spelare på en utvisning. AIKs powerplay höll dock inte någon vidare kvalité och minuterna rann iväg. På slutet chansade Almtuna och plockade målvakten, det gjorde att Jonas Almtorp kunde sätta avgörande 2-5 i öppen bur. AIK är därmed klara för playoff och möter på torsdag BIK Karlskoga på bortaplan.