Förlust - trots drömstart

12 december 2018 21:15
Herr

AIK fick en kanonstart på toppmötet och gick tidigt upp i en tvåmålsledning. Oskarshamn lyckades dock vända matchen och tog hem alla tre poäng. Trots förlusten toppar AIK alltjämt HockeyAllsvenskan.


Det var full fart framåt från båda lagen i kvällens seriefinal. Gästande AIK började bäst och gick tidigt upp i en tvåmålsledning efter att Sam Marklund och Max Lindholm hittat nätet bakom Adam Åhman i hemmakassen. Men i hockey kan det svänga snabbt - vilket AIK blev varse om ikväll.

Det snabba tempot resulterade i flera målchanser åt båda lagen och likt spelarna på isen var statistikpersonalen i BE-GE Hockey Center tvingade att jobba i ett raskt tempo. Hemmalaget hann både reducera och kvittera innan den första perioden var över.

– Vi måste upp i nivån från första minuterna i perioden, sade Max Lindholm till C More i den första periodpausen.

Hemmalaget - stärkta av upphämtningen i den första perioden - fortsatte framåt och efter halva matchen var det Oskarshamn som hade en tvåmålsledning.

Underläget tvingade AIK att spela med mer desperation, vilket gjorde att laget lyfte fram positionera. Ett drag som till en början var lyckat men närmare än Oscar Nords ribbträff kom inte laget en reducering. Oturen grinade laget i ansiktet ytterligare minuterna senare när Oskarshamn utökade ledningen efter slarv i AIK:s zon.

Fredrc Weigel kunde raka in en reducering i powerplay men Gnaget kom inte närmare än så. Trots förlusten är AIK fortfarande serieledare och laget får chans till revansch på måndag då IK Pantern kommer på besök.

Stötta tabellettan på plats genom att boka biljett här ››