OJ:s Vågsystem: ”Jag vill ge något tillbaka"

10 juli 2017 10:48

Sedan säsongen 08/09 har OJ:s Vågsystem stöttat AIK Hockey. Något företaget fortsätter att göra även kommande säsong. – Det var hockeyn som formade mig som supporter och därför vill jag ge något tillbaka, säger företagets ägare, Conny Koroll.


Sedan 1991 har OJ:s Vågsystem tillverkat och sålt bandvågar till i första hand krossar och siktar inom ballastindustrin. Dessutom har företaget gjort lösningar för bland annat asfaltverk, betongstationer, reningsverk och värmeverk. Sedan maj 2015 drivs och ägs företaget av Conny Koroll.

– Vår kundkrets består till största delen av företag runt om i landet som arbetar med asfalt, betong och grus, berättar Conny.

Likt AIK är OJ:s Vågsystem kopplat runt om i Sverige. De största kunderna är AB PJ Jonsson & Sönder, Sandvik, Metso Minerals, Wirtgen Group, Möckeln Svenska AB och Andersen Contractor AB. Likt tidigare år stöttar man även AIK Hockey den kommande säsongen.

– Vi har stöttat laget i vårt hjärta sedan säsongen 08/09 och alltid haft en bra relation, säger Conny och fortsätter.

– Den enkla anledningen till att vi stöttar klubben är att det var hockeyn som formade mig som supporter och därför vill jag ge något tillbaka. Sedan är det även bra reklam för själva företaget och man mår bra av att kunna bidra och känna sig delaktig.

Conny Koroll är som sagt en inbiten AIK-supporter och berättar att det är genom Hovet och hockeyn som han har upplevt sina bästa AIK-ögonblick.

– Jag föddes garanterat som AIK:are och med mina år på Hovet har jag fått uppleva fantastiska ögonblick och fått bevittna flera stora spelare som trätt på sig den svartgula tröjan.

– "Råttan" och Ulf Isaksson var idolerna på den tiden, sedan kom Per-Erik Eklund och flera därefter, till dagens hjälte – Sampa!

Spelschemat för kommande säsong är satt och det är många AIK:are som gladeligen ser fram emot klassikermötena med bland annat Leksand. En utav dessa är Conny som är bosatt i just Dalarna.

– Det kommer bli roliga matcher, det är något jag verkligen ser fram emot.

I skrivande stund befinner sig Conny Koroll på i Ocean City i Maryland, USA. Han hoppas så många som möjligt sluter upp i höst när hockeysäsongen drar igång.

– Det här laget är värt att ha en publik som bär dem i varje match. Alla spelare ger verkligen allt på isen och ingen viker ner sig.

Mer om OJ:s Vågsystem går att läsa här ››