Nyemission 2021 – Vanliga frågor och svar

9 mars 2021 13:47

Nedan kan du ta del av vanliga frågor och svar gällande emissionen 2021.


Vanliga frågor och svar:

Varför genomför AIK Ishockey en nyemission?

Pandemin är den enskilt största utmaningen för alla idrottsklubbar där både supportrar och ekonomin lider så länge publiken inte tillåts besöka arenorna. Biljettförsäljning och sponsring står för en betydande del av intäkterna i AIK Hockey vilket slagit hårt mot klubbens ekonomi.

Staten har beslutat att kompensera för hälften av den väntade förlusten. Det är skälet till att AIK Hockey behöver ytterligare hjälp för att kunna gå stärkta in i nästa säsong.

Först då kan vi på allvar fortsätta arbetet med att förverkliga vår vision och genomföra det som krävs för att ge AIK Hockey 100 nya framgångsrika år.

Jag vill inte att mina pengar ska försvinna i ett svart hål…

Vi är inte ensamma om att brottas med den finansiella utmaningen att inte kunna ta del de samlade marknadsintäkter som inom svensk ishockey koncentrerats till svensk ishockeys två högsta serier.

Samtidigt är det inte långsiktigt hållbart att AIK Hockey år efter år tvingas be supportrar och större investerare om pengar för att “rädda” säsongen. Det svarta hålet är ingenting annat än de 5-7 miljoner i ökade intäkter som AIK Hockey behöver för att kunna driva verksamheten med samma ambition som idag.

Det är skälet till att vi reda nästa år lanserar en ny partnerstrategi och lojalitetsprogram som innebär att AIK Hockey ska kunna trygga en långsiktig finansiering. Det kommer att finnas tre olika nivåer som speglar alla våra olika typer av supportrar, deras behov och önskemål.

Men först och främst måste vi hantera den ekonomiska situation som pandemin försatt AIK Hockey i den här säsongen och säkerställa att vi kan gå stärkta in i nästa.

Vad ska pengarna användas till?

Staten har via Riksidrottsförbundet beslutat att kompensera för ungefär hälften av den förlust som uppstått på grund av uteblivna intäkter för biljettförsäljning och sponsring den här säsongen. Pengarna går direkt in i verksamheten för att vi ska kunna gå stärkta in i nästa säsong och fullfölja arbetet med att genomföra den strategin.

Kan jag förlora det kapital som jag eventuellt köper aktier i AIK Ishockey för?

Ja. Aktier är alltid förknippat med risk. Du bör därför begränsa din insats till det kapital som du och din familj kan förlora.

När startar emissionen?

Emissionen öppnar den 12 februari och kommer att hållas öppen till och med den 30 april.

Hur köper jag aktierna?

Du köper den via www.pepins.se Det tar fem minuter, du identifierar dig med Bank-ID. Du behöver ett konto- eller kreditkort. Om du redan är delägare kan du betala med Swish.

Kan jag få utdelning på mina aktier?

Ja, men först den dagen styrelsen föreslå ett aktieägarprogram baserat på nyckeltal som ett ökat publiksnitt eller om AIK Ishockey AB kan gå med vinst.

Hur mycket hoppas AIK Ishockey att få in på nyemissionen?

Vårt mål är att ta in minst 5 miljoner kronor.

Vilken är den främsta anledningen till att den lägsta insatsen i den här nyemissionen har höjts till 1001 kr?

I tidigare emissioner har lägsta insatsen satts till 500 kr. I den här emissionen är lägsta insatsen satt till 1001 kr med tanke på att snittinsatsen i tidigare emissioner varit 1500 kr.

För dig som av olika skäl inte vill, eller kan, äga aktier finns det många andra sätt att stödja AIK Hockey ekonomiskt. Bland annat genom diverse swishkampanjer och auktioner av matchtröjor, för att bara nämna några alternativ.