Tre AIK-spelare uttagna till landslagsläger

10 juli 2017 15:37

När det var dags för Damkronornas huvudtränare, Leif Boork, att ta ut sin trupp till sommarlägret i Sydkorea fanns tre AIK-spelare med i truppen. Sara Hjalmarsson, Sabina Küller och Lisa Johansson får alla chansen att visa att de är värda en OS-plats senare i vinter.


Lägret pågår den 21 till 30 juli, och på programmet står bland annat isträningar samt två matcher. Sara Hjalmarsson – som tidigare i våras blev tilldelas Idrottsskölden – ser fram emot lägret.

– Jag blir alltid glad när beskedet kommer att man har blivit uttagen till landslaget. Det är extra roligt nu med tanke på att OS går just i Sydkorea vilket gör att man får chansen att kolla in hur allt kommer att se ut, säger Sara.

Hon åker tillsammans med två andra AIK:are: Lisa Johansson och Sabina Küller.

– Dem senaste lägren har det varit vi tre som åkt och det är jätteroligt.

Får ni spela något tillsammans i landslaget?

– Jag har spelat någon gång med Sabina men det har inte varit ofta.

Upplägget inför lägret nu under sommaren blir att fokusera på träningen för att komma redo.

– Det blir mycket egenträning då vi är lediga från laget men jag ska även ha några dagars semester. Då ska jag passa på att segla lite med familjen, berättar Sara som även ser lägret som en chans att komma ännu bättre förberedd till när säsongen med klubblaget sätter igång.

– Jag får en vecka extra på is som de andra kanske inte har tillgång till. Det kommer vara skönt att komma in i grejerna och vara redo när vi i AIK sätter igång veckan efter.

AIK Hockey önskar Sara Hjalmarsson, Lisa Johansson och Sabina Küller lycka till!